Kviečiame rinkti vardą skulptūrėlei

Kviečiame rinkti vardą skulptūrėlei

Dienraštis "Vakarų ekspresas" kartu su Klaipėdos pramonininkų asociacija ir bendrove "Limarko" kviečia rinkti pavadinimą spalį M. Mažvydo alėjoje ant suoliuko įsikursiančiai berniuko skulptūrai.

Jau kitą mėnesį skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurta mergaitė sulauks ir to paties autoriaus kurtos berniuko skulptūrėlės, kuri papuoš kitą M. Mažvydo alėjos suoliuką.

"Berniukas rankose laikys iš popieriaus išlankstytą laivelį - tokį, kokius daugelis lanksto vaikystėje. Šią skulptūrą miestui dovanos bendrovė "Limarko". Tikiuosi, kad rugsėjo pabaigoje ji jau bus baigta ir galės atkeliauti į kompaniją mergaitei", - anksčiau pasakojo K. Pūdymas.

"Limarko" vadovo Vytauto Lygnugario teigimu, įmonė suoliuko puošmeną miestui dovanoja minėdama savo veiklos dvidešimtmetį.

"Tai graži iniciatyva - papuošti savo miestą. Skulptūra vaizduoja 5-7 metų amžiaus vaiką. Nesinorėtų, kad ji būtų bevardė, todėl ir kviečiame miestiečius išrinkti vardą", - sakė V. Lygnugaris.

Pokalbininkas akcentavo, kad vardas renkamas ne berniukui, o statulėlei, tad turėtų būti siūlomi ne žmonių vardai.

"Reikia ne žmogaus vardo, berniukas negali vadintis Juozu ar Petru, reikia vardo, kuris atspindėtų skulptūrėlės esmę", - pabrėžė kūrinio mecenato, įmonės "Limarko" vadovas.

Klaipėdiečių pasiūlymai su vardais naujai M. Mažvydo alėjos skulptūrai laukiami iki spalio 12 d. Pasibaigus konkursui bus sukviesta komisija, kuri berniuko statulėlei išrinks tinkamiausią vardą. Komisiją sudarys 5 žmonės, atstovausiantys bendrovei "Limarko", Lietuvos pramonininkų konfederacijai, "Vakarų ekspreso" redakcijai, dalyvaus ir pats skulptūros autorius K. Pūdymas.

V. Lygnugaris prasitarė, kad geriausio vardo autoriaus laukia prizas, tačiau kol kas nenorėjo atskleisti, koks.

Pasiūlymus su vardais berniuko skulptūrai siųskite elektroniniu paštu [email protected] arba atneškite į "Vakarų ekspreso" redakciją M. Mažvydo al. 3.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder