Labdaros maitinimas: konkurentai puola

Labdaros maitinimas: konkurentai puola

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro darbuotojai buvo šokiruoti sužinoję, kad iš centro norima atimti maitinimo paslaugas, ir kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, prašydami netaikyti "buldozerio" principo. Šis pareikalavo savivaldybės administracijos skubos tvarka pateikti paaiškinimus.

Neseniai biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto socialinės paramos centro (KMSPC) direktorė Diana Stankaitienė buvo pastatyta prieš faktą - savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė pranešė, jog iš labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" vadovybės gautas pasiūlymas jam perduoti maitinimo paslaugų teikimą socialinėje atskirtyje esantiems asmenims. Jis žada nemokamai aprūpinti maisto produktais, tad savivaldybė sutaupytų apie 70 tūkst. Lt.

Merui pateikta išsami KMSPC, kuris maitinimu užsiima nuo 2000 metų, veiklos šioje srityje ataskaita. Joje - įspūdingi skaičiai, kiek žmonių gavo karšto maisto. Centras turi labdaros valgyklą, jo darbuotojai yra sukaupę didžiulę patirtį šioje srityje, užmezgę kontaktus su įvairiais rėmėjais. Tad centro darbuotojams ir jo vadovei labai skaudu, kad visa sukaupta patirtis bus išmesta į šiukšlių dėžę dėl to, kad savivaldybė sutaupytų 70 tūkst. Lt.

D. Stankaitienė neabejoja, kad viešą konkursą laimės "Maisto bankas", nes jis jau kreipėsi dėl patalpų maitinimui skyrimo pietinėje miesto dalyje.

Vakar V. Grubliauskas patvirtino, jog šiomis dienomis gavo raštą iš KMSPC.

"Nesiimu šiandien vertinti, kaip yra iš tikrųjų. Pavedžiau administracijai skubos tvarka bent man paaiškinti situaciją - kas iš ko atimama, kam perduodama ir kodėl. Prašiau pažiūrėti, ar nebus pažeidžiami kokie nors procedūriniai dalykai, ar būtina skelbti konkursą. Kai gausiu paaiškinimą, tada ir spręsiu, kaip šį dalyką reikia vertinti", - sakė meras.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder