Lietuviai ir persivalgo, ir mėto maistą

Lietuviai ir persivalgo, ir mėto maistą

Lietuviai per didžiąsias metų šventes švaisto pinigus ne tik dovanoms, vaišėms, bet ir vaistams, kurių prireikia, sutrikus virškinimui. Kitaip tariant, daugelis mūsų, ištisus metus pasninkavę, sulaukę progos - persiryjame.

Tai pastebėta po "Swedbank" Asmeninių finansų instituto užsakymu atlikto finansinės elgsenos tyrimo. "Vieno populiariausių vaistų, kuriame yra virškinimo fermentų, skaidančių suvalgytą maistą, pardavimai per šventes smarkiai padidėja. Reiškia, kad vaistiniai preparatai yra neatsiejama lietuvių šventinio biudžeto dalis", - "Vakarų ekspresui" sakė Odeta Bložienė, "Swedbank" Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė.

Tyrimo duomenimis, šio nereceptinio medikamento daugiausiai parduodama per Kalėdas ir Naujuosius metus bei Velykas. Per 2011 m. Velykas buvo pasiektas absoliutus šio medikamento pardavimo rekordas - daugiau nei 9 tūkst. pakuočių per mėnesį.

Panašus "Maisto banko" atliktas tyrimas atskleidė, kitą nemalonią tiesą - pasirodo, jog nemenką dalį savo išlaidų paprasčiausiai išmetame su nesuvalgytu maistu. "Išlaidos maistui ir gėrimams Lietuvos namų ūkio biudžete sudaro vidutiniškai 35,2 proc. išlaidų. Tačiau beveik trečdalis apklausoje dalyvavusių respondentų prisipažino, kad per šventes išmeta 5-10 litų vertės nesuvalgyto maisto. O 17,8 proc. respondentų išmeta nuo 20 iki 50 litų vertės maisto likučių", - skaičiavo O . Bložienė.

Analitikės manymu, prasidėjus šventiniam laikotarpiu daugelis mūsų pasiduoda euforijai ir sunkiai suderina savo norus su galimybėmis.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder