Malkų pardavėjai kainomis negąsdina

Malkų pardavėjai kainomis negąsdina

Žiemiški balandžio orai varo į neviltį kai kuriuos individualių namų gyventojus. Tačiau tuos, kurie baiminasi, jog gali pritrūkti kuro, pardavėjai ramina - kietojo kuro kainos esą daugeliu atvejų net mažesnės nei buvo rudenį. Žinoma, sausos malkos pigiai neatsieis.

Kietojo kuro prekeiviai sako pastebėję, jog pastaruoju metu vis daugiau žmonių pripažįsta šiam kūrenimo sezonui galintys pristigti malkų.

"Bet tai tikrai nėra masinis reiškinys. Kur kas daugiau yra žmonių, kurie pasirūpina kuro tiek, kad liktų ir rezervo. Juk taip jau įprasta, kad kūrenti reikia iki balandžio vidurio, nesvarbu, ar yra už lango sniego, kaip šiemet, ar ne. Tad šis kūrenimo sezonas ne išskirtinis", - kalbėjo Klaipėdos rajone malkomis prekiaujantis Tadas.

Ir jis, ir kiti kalbinti malkų pardavėjai patikino, kad kainos tikrai nėra didesnės nei rudenį, o daugeliu atvejų malkų esą dabar galima įsigyti net pigiau. Tiesa - ne sausų.

"Didžioji dalis klientų dabar perka malkas jau kitai žiemai. O protingi šeimininkai - dar kitai, kad geriau išdžiūtų. Kadangi dabar palankus metas medžiams miške pjauti ir išvežti, nes žemė dar įšalusi, tad ir malkos nėra brangios. Tačiau jei kas paprašo tik kelių kubinių metrų sausų malkų - kainą pasakome tokią, kad akys žmonėms iššoka. Bet tik todėl, kad tuos kelis kubinius metrus vežti toli labai brangu, o sausas malkas juk ir sandėliuoti reikia", - darbo specifika dalijosi Tadas.

Įmonės "Malkų miestas" vadovas Vitas Žalys pastebėjo, kad ši žiema buvo šiltesnė nei praėjusių metų, tad esą ir malkų resursai neturėjo labai sumažėti.

"Visgi sulaukiame skambučių ir iš tokių pirkėjų, kurie jau pritrūko malkų. Galbūt tai daugiau tokie klientai, kurie rudenį pirko sunkvežimį bet kaip sumestų malkų ir nepaskaičiavo, kad nemažą dalį tūrio sudarė oras", - svarstė V. Žalys.

Pasak jo, dabar malkas kitai žiemai perka tik tie, kurie turi atliekamų pinigų, o kiti laukia vasaros.

Pardavėjų duomenimis, šiuo metu už vieną erdvinį metrą (erdmetrį) malkų, priklausomai nuo medžio rūšies, gali tekti sumokėti nuo 80 iki 115 litų. Brangiau kainuoja ąžuolo bei uosio malkos, pigesnės - drebulės, eglės malkos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder