Maršrutų pertvarka - su pretenzijomis

Maršrutų pertvarka - su pretenzijomis

Dalies "mikriukų" integracijai į bendro bilieto sistemą skirto konkurso organizatoriai sulaukė jo dalyvių pretenzijų.

Pertvarka yra susijusi su 2, 5, 7, 11, 14 ir 15 maršrutais (40 proc. visų dabar uostamiestyje važinėjančių maršrutinių taksi). Jų nuo rugsėjo tiesiog nebeliks, tačiau steigiami aštuoni nauji maršrutai ir dar vienas - 21-asis - atimamas iš didžiojo vežėjo.

Konkurso metu miestas buvo suskirstytas į tris zonas - šiaurinę, centrinę ir pietinę, kurioms numatyti maršrutų paketai. Iš viso buvo sulaukta 7 pasiūlymų. Šiaurinei ir pietinei miesto daliai po du, centrinei - trijų.

Šiaurinėje miesto dalyje bus sukurti du nauji maršrutai - 7 (Klaipėdos universitetinė ligoninė - Mazūriškės) ir 15A (Kalotė - Dubysos gatvė). Dėl jų varžėsi du konkurso dalyviai - jungtinę sutartį sudariusios bendrovės "Audresta" (dabar aptarnaujanti 6-ąjį maršrutinių taksi maršrutą) ir "Raimerta" bei "Autoklasrida" (nuo pernai rugsėjo aptarnaujanti 23 ir 24 maršrutus bei vežanti keleivius į Palangą). "Audrestos" ir "Raimertos" pasiūlymas buvo atmestas, nes antroji neatitiko reikalavimo, jog paskutiniuosius metus įmonės veikla būtų su teigiamu balansu.

Pasak konkursą vykdančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, buvo gauta "Raimertos" pretenzija ir pateikti papildomi dokumentai, kurie rodo įmonės patirtą vadinamąjį buhalterinį nusidėvėjimą.

"Dabar bus analizuojami gauti dokumentai, tad šio paketo nugalėtojų paskelbimas nusikels mažiausiai trimis dienomis", - sakė G. Neniškis.

Pirma eilėje dėl pietinei miesto daliai skirtų trijų naujų maršrutų: 2B (Jūrininkų prospektas - Debreceno g. - Vingio g.), 11A (BIG - Šernai) ir 20 (Smeltės kvartalas - Taikos pr. - Minijos g. - Smeltės kvartalas) lieka individuali V. Mėlinavičiaus įmonė, iki šiol aptarnaujanti 11-ąjį "mikriukų" maršrutą.

"Buvo sulaukta pretenzijos ir iš pasiūlymą kartu su įmone "Aisčiai" šiam paketui pateikusios bendrovės "Andora". Esą jų pasiūlymas buvo atmestas nepagrįstai - Mokesčių inspekcijos užfiksuotus pažeidimus neva padarė fizinis asmuo, o ne įmonė. Tačiau šią pretenziją iškart atmetėme ir lieka galioti sprendimas, kad pasiūlymas nevertinamas, nes "Andora" pateikė neteisingą informaciją apie savo reputaciją", - aiškino G. Neniškis.

Centrinei miesto daliai buvo skirti trys nauji maršrutai - 2A (Sportininkų - Debreceno gatvės per Taikos prospektą), 13 (Sausio 15-osios, Tilžės, Mokyklos, Priestočio, Dariaus ir Girėno, Naujoji Uosto, Pilies gatvės), 14A (Senasis turgus - Tilžės turgus) ir 21-asis ("Akropolis"-"Ermitažas"). Sudarytoje preliminarioje dėl šių maršrutų kovojusių dalyvių eilėje pirma tapo UAB "Dešimtas maršrutas", sudariusi jungtinės veiklos sutartį su UAB "Vežesta".

Planuojama, kad naujieji maršrutai pradės funkcionuoti nuo rugsėjo 3-iosios. Jei procesas užsitęstų, su dabartiniais rinkos dalyviais yra sutarta dėl laikino šių maršrutų aptarnavimo.

Naujuosiuose maršrutuose galios tie patys bilietai, kaip ir didžiuosiuose autobusuose, juos aptarnaujantys raudonos spalvos autobusiukai, skirtingai nei dabartiniai "mikriukai", stos tik stotelėse, važiuos pagal tikslų grafiką, kuris bus skelbiamas internetu ir autobusų stotelėse.

Naujųjų maršrutų trasos

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder