Maršrutų pertvarka artėja į pabaigą

Maršrutų pertvarka artėja į pabaigą

Dalies "mikriukų" integracijai į bendro bilieto sistemą skirto konkurso organizatoriai vakar pakvietė pasirašyti sutartis du konkurso dalyvius, kurių pasiūlymai dėl centrinę ir pietinę miesto dalis apimančių paketų buvo paskelbti geriausiais. Šiaurinės dalies nugalėtoją tikimasi paskelbti po keleto dienų, kai bus įvertinti papildomai gauti dokumentai.

Ši pertvarka yra susijusi su 2, 5, 7, 11, 14 ir 15 maršrutais (40 proc. visų dabar uostamiestyje važinėjančių maršrutinių taksi). Jų nuo rugsėjo tiesiog nebeliks, tačiau steigiami aštuoni nauji maršrutai ir dar vienas - 21-asis - atimamas iš didžiojo vežėjo.

Pasak konkursą vykdančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, sutartį dėl pietinei miesto daliai skirtų trijų naujų maršrutų - 2B (Jūrininkų prospektas - Debreceno g. - Vingio g.), 11A (BIG - Šernai) ir 20 (Smeltės kvartalas - Taikos pr. - Minijos g. - Smeltės kvartalas) - aptarnavimo pakviesti pasirašyti individualios V. Mėlinavičiaus įmonės, iki šiol aptarnaujančios 11-ąjį "mikriukų" maršrutą, vadovai.

Centrinei miesto daliai skirtos konkurso dalies nugalėtojais skelbiama UAB "Dešimtas maršrutas", sudariusi jungtinės veiklos sutartį su UAB "Vežesta". Jie turėtų aptarnauti 2A (Sportininkų - Debreceno gatvės per Taikos prospektą), 13 (Sausio 15-osios, Tilžės, Mokyklos, Priestočio, Dariaus ir Girėno, Naujoji Uosto, Pilies gatvės), 14A (Senasis turgus - Tilžės turgus) ir 21-ąjį ("Akropolis"-"Ermitažas") maršrutus.

"Su nugalėtojais sutartys turi būti pasirašytos per penkias dienas. Po to jie dar turės pateikti sutarties įvykdymo garantiją - arba banko, arba draudimo bendrovės užstatą. Jei to nepadarys, sutartis automatiškai nutrūks. Be to, konkurso laimėtojai turės įsipareigoti pateikti darbo sutartis ir leidimą gauti duomenis iš "Sodros". Taip bus užtikrinama, kad jie vairuotojams mokėtų tas algas, kurias yra nurodę konkursiniame pasiūlyme ir nesugalvotų gudrauti pereinant prie vokelių. Nepaslaptis, kad viena iš šios pertvarkos priežasčių buvo ir siekis, jog rinkos dalyviai mokėtų visus mokesčius", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, konkurso nelaimėję kiti jo dalyviai dar gali pateikti skundus teismui, tačiau jei sutartys su nugalėtojais jau bus pasirašytos, jos galės būti nutrauktos tik tuo atveju, jei aukščiausios instancijos teismas priimtų neskundžiamą KKT nepalankų sprendimą.

Dėl to, kas turėtų aptarnauti šiaurinėje miesto dalyje sukurtus du naujus maršrutus - 7 (Klaipėdos universitetinė ligoninė - Mazūriškės) ir 15A (Kalotė - Dubysos gatvė) - ketinama apsispręsti per artimiausias dienas. Dėl jų varžėsi du konkurso dalyviai - jungtinę sutartį sudariusios bendrovės "Audresta" (dabar aptarnaujanti 6-ąjį maršrutinių taksi maršrutą) ir "Raimerta" bei "Autoklasrida" (nuo pernai rugsėjo aptarnaujanti 23 ir 24 maršrutus bei vežanti keleivius į Palangą). "Audrestos" ir "Raimertos" pasiūlymas buvo atmestas, nes antroji neatitiko reikalavimo, jog paskutiniuosius metus įmonės veikla būtų su teigiamu balansu. Tačiau vėliau buvo gauta "Raimertos" pretenzija ir pateikti papildomi dokumentai, kurie rodo įmonės patirtą vadinamąjį buhalterinį nusidėvėjimą.

"Dabar bus analizuojami visi papildomai gauti dokumentai ir po to priimtas sprendimas", - sakė G. Neniškis.

Planuojama, kad naujieji maršrutai pradės funkcionuoti nuo rugsėjo 3-iosios. Naujuosiuose maršrutuose galios tie patys bilietai, kaip ir didžiuosiuose autobusuose, juos aptarnaujantys raudonos spalvos autobusiukai, skirtingai nei dabartiniai "mikriukai", stos tik stotelėse, važiuos pagal tikslų grafiką, kuris bus skelbiamas internetu ir autobusų stotelėse.

Informacija

Naujųjų maršrutų trasos - www.VE.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder