Mieste - dar viena rekonstruota gatvė

Mieste - dar viena rekonstruota gatvė

Jau rytoj J. Janonio gatvė bus visiškai atiduota automobilininkams, o baigiamoje rekonstruoti Joniškės gatvėje klaipėdiečiams bus sudaryta galimybė važiuoti viena eismo juosta nuo AB "Klaipėdos baldai" iki kapinių.

Prieš metu prasidėjusi Joniškės gatvės rekonstrukcija eina į pabaigą. Rangovė, UAB "Žemkasa", žada darbus baigti iki rugsėjo 26 dienos.

Pasak bendrovės technikos direktoriaus Vito Ramanausko, šiandien šioje gatvėje bus atidaryta eismo viena juosta.

"Ja bus galima nuo važiuoti nuo baldų fabriko iki kapinių", - "Vakarų ekspresui" sakė įmonės atstovas.

BAIGTA rekonstruoti J. Janonio gatvė. Eimanto CHACHLOVO nuotr. 

Iš viso Joniškės gatvės rekonstrukcija kainuos per 9 milijonus litų. Didžiąją dalį šios sumos sudaro Europos Sąjungos (ES) lėšos.

Šiandien oficialiai baigiama J. Janonio gatvės rekonstrukcija, kurią iš pagrindų atnaujino tos pačios "Žemkasos" darbininkai.

V. Ramanauskas sakė, kad vakar šiame objekte baigti paskutinieji darbai: "Akmenimis išgrindėme Pievų Tako gatvės atkarpą iki Stomatologijos poliklinikos, išasfaltavome dangą gatvės pradžioje, ties sankryža su Herkaus Manto gatve. O paskui jau taisysime defektus, jei Valstybinė komisija tokių ras."

Rekonstrukcijos metu buvo pakeista gatvės danga, įrengti nauji šaligatviai, apšvietimo stulpai. Taip pat rekonstruotas skverelis Pievų Tako, Gintaro ir J. Janonio gatvių sankirtoje.

"Vakarų ekspresas" rašė, kad greta remontuojamos gatvės gyvenantys klaipėdiečiai buvo nepatenkinti rekonstrukcijos eiga. Jie piktinosi, esą gatvė grindžiama nekokybiškai, tarp akmenų paliekami per dideli tarpai. Vakar, praėjus parai po Klaipėdą nuplovusios liūties, buvo matyti, kad tarp akmenų supiltas užpildas vietomis buvo išplautas, o akmenys prie lietaus kanalizacijos šulinių buvo nesutvirtinti.

Bendra J. Janonio gatvės rekonstrukcijos darbų vertė - 4,33 mln. Lt. Liūto dalį, per 3,68 mln. Lt, finansuoja ES, iš valstybės biudžeto skirta 455 tūkst. Lt, o iš miesto kasos - 195 tūkst. Lt.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder