Miesto tvarkytojai gavo pylos

Miesto tvarkytojai gavo pylos

Susierzinę, kad per dvi savaites Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamentas iki šiol nepašalino škvalo išverstų medžių, uostamiesčio politikai "skalbė" departamento direktorių Liudviką Dūdą.

Miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila nevyniojo žodžių į vatą.

"Buvau pernai sutvarkytame Jūros parke. Aš pasibaisėjau. Bendras vaizdas - baisus. Žolė nenupjauta, lapai nenušluoti, riedutininkų aikštelėje - šiukšlynas, ant takų teberiogso prieš dvi savaites išversti medžiai", - piktinosi A. Vaišvila.

Jo teigimu, parkui reikėtų skirti kur kas didesnį dėmesį nei kitoms miesto vietoms: "Mes šiam parkui sutvarkyti išleidome apie 4 mln. litų. Tai turėtų būti puošniausia miesto vieta. Deja, visi tie pinigai gali būti prarasti."

Pernai pirmajam Klaipėdos poilsio parko rekonstrukcijos etapui miesto valdžia išleido beveik 4 milijonus litų. vienos šiukšlių dėžės kaina 2 180 litų, o jų parke yra 90. Vieno suolelio kaina - 1 633 Lt, jų parke yra 68. Už parko bei jame esančio turto priežiūrą atsakingas Miesto ūkio departamentui pavaldus Miesto tvarkymo skyrius.

A. Vaišvila svarstė, kad pajutę, jog parkas neturi tikro šeimininko, vandalai gali visiškai suniokoti tiek suoliukus, tiek "auksinėmis" vadinamas šiukšlių dėžes.

L. Dūda ramiai aiškino, kad pastarojo škvalo padariniai bus likviduoti iki rugsėjo 1-osios.

"Medžiai anksčiau ar vėliau bus išvežti. Tačiau šis procesas užtrunka, kadangi parkas yra miško paskirties žemės sklype. Medžiams iš jo išvežti būtina gauti Nacionalinės žemės tarnybos leidimą bei sulaukti girininko, kuris turi sužymėti šalintinus medžius. Tada ir išvešime. Visi škvalo padarinių šalinimo darbai gali kainuoti iki 100 tūkstančių litų, o jų neturime", - teisinosi valdininkas.

Komiteto nariai ragino dažniau merijos tarnautojus nuvykti į parką ir kitas miesto vietas, kad įsitikintų, jog joms reikalinga nuolatinė priežiūra. Juolab kad vėtros išverstus medžius iš parko prieigų galima išvežti ir be Nacionalinės žemės tarnybos leidimo.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder