Mingės tragedija: byla keliauja į teismą

Mingės tragedija: byla keliauja į teismą

Klaipėdos apygardos teismą pasiekė 561 468 litų civilinis ieškinys dėl gamtai padarytos žalos birželio pradžioje iškirtus upės pakrantės medžius Minijos kaime.

Klaipėdos apygardos prokuratūra nustatė, kad valstybės saugomoje teritorijoje – Minijos kaimas patenka į Nemuno deltos regioninio parko teritoriją – bendrovė “Šilutės polderiai” iškirto per 250 medžių be paveldosaugininkų sutikimo, kaip reikalauja teisės aktai.

Todėl prokurorai reikalauja, kad už Minijos kaime iškirstus medžius pusės milijono litų žalą atlygintų ir darbus vykdžiusi bendrovė “Šilutės polderiai”, ir leidimą išdavusi Šilutės rajono savivaldybė.

Už neteisėtą medžių kirtimą Minijos kaime kaltiems asmenims gresia ir baudžiamoji atsakomybė iki 6 metų nelaisvės.

Kirsti medžius Minijos kaime leido Kintų seniūno Antano Kliženčio vadovaujama komisija. Ant leidimo taip pat pasirašė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Viktoras Bičkauskas, savivaldybės gamtosaugininkas Remigijus Rimkus ir tuometinis Nemuno deltos regioninio parko direktorius Nerijus Gricevičius.

Pastarasis už tai jau atleistas iš darbo.

Medžiai Minijos kaime buvo iškirsti rengiantis įgyvendinti iš ES fondų finansuojamą Minijos kaimo krantinių sutvarkymo projektą. Jo vertė – apie 6,6 mln. litų.

Darbo artimiausiu metu gali netekti ir Mingės medkirčių bendrovės “Šilutės polderiai” direktorius Rimantas Liatukas.

"Šilutės ETA žinios"

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder