Minijos gatvė: artėjama prie II etapo

Minijos gatvė: artėjama prie II etapo

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai pasirašius sutartį su miesto savivaldybe dėl įsipareigojimo šiais metais skirti 7 mln. litų, atsirado aiškumas dėl antrojo Minijos gatvės rekonstrukcijos etapo pradžios.

Remiantis šia sutartimi, minėtieji 7 mln. litų kaip tik ir bus skirti šiam etapui. Jo metu numatoma rekonstruoti Minijos gatvės, vienos svarbiausių miesto magistralių, atkarpą tarp Smiltelės ir Kalnupės gatvių.

Uosto direkcija įsipareigojo pervesti lėšas Klaipėdos miesto savivaldybei už faktiškai atliktus statybos montavimo darbus, techninio projekto parengimo, techninės priežiūros ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas.

"Pradėti darbus planuojama jau balandį. Dabar laukiame, kada išeis pašalas, ir darbai bus pradėti. Šiuo metu jau esame suskirstę techninį projektą pagal tai, kas kada bus daroma. Rekonstrukcijos eigą paspartinti turėtų tai, kad rangos darbai jau yra nupirkti. Juos, kaip ir pirmajame etape, atliks "Lemminkainen Lietuva". Tikimės, jog darbai bus baigti rugsėjo mėnesį", - "Vakarų ekspresui" sakė Alina Velykienė, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Priminsime, kad pirmojo etapo metu buvo rekonstruota Minijos gatvės atkarpa tarp Jūrininkų prospekto ir Smiltelės gatvės.

A. Velykienės teigimu, preliminarus skaičiavimas byloja, jog antrojo etapo darbai kainuos 7 mln. 391 tūkst. Lt. Trūkstamą sumą tikimasi gauti iš valstybinės Kelių priežiūros ir plėtros programos.

"Gali būti, kad pinigų reikės ir daugiau, nes neretai paaiškėja, kad reikia atlikti papildomus darbus. Be to, rangovams dar esame skolingi nedidelę sumą už pirmojo etapo darbus", - sakė direktoriaus pavaduotoja.

Žadama, kad darbai vyks skirtingai nei pirmajame etape - eismas visiškai uždaromas nebebus. Planuojama, kad iš pradžių bus rekonstruojama viena Minijos gatvės pusė su dviem eismo juostomis, po to - kita. Laisvąja puse galės naudotis vairuotojai.

Planuojama Minijos gatvės sankryžoje su Kalnupės gatve įrengti ir šviesoforą, ir pėsčiųjų saugumo saleles. Šioje sankryžoje - važiuojant Minijos gatve - atsiras papildoma, trečia, eismo juosta, skirta sukantiesiems kairėn.

Po rekonstrukcijos maksimalus leistinas greitis atkarpoje tarp Kalnupės ir Smiltelės gatvių nepakis - jis bus 50 km/h.

Visa Minijos gatvės rekonstrukcija, suskirstyta į tris etapus, kainuos beveik 28 mln. litų. Darbų terminas - 36 mėnesiai, t. y. iki 2013 metų spalio. Paskutiniojo, trečiojo, etapo metu bus visiškai atnaujinta atkarpa tarp Kalnupės ir Sulupės gatvių.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder