Ministras Klaipėdai žada svečius iš Briuselio

Ministras Klaipėdai žada svečius iš Briuselio

Trečiadienį Klaipėdoje su darbo vizitu viešėjusio užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio miesto meras Vytautas Grubliauskas prašė paramos viliojant į uostamiestį garsiąją "Volvo Ocean Race" regatą.

Pagrindinė ministro susitikimų su miesto, uosto ir akademinės bendruomenės atstovais tema - artėjantis Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai.

Žinia, mūsų šalis pusę metų, nuo 2013 metų liepos 1 d. iki gruodžio 31 d., bus atsakinga už tai, kad 27 valstybės narės sutartų dėl bendrų sprendimų. Šiuos sprendimus siūlys Europos Komisija, o savo žodį tars ir Europos Parlamentas - su abiem šiomis institucijomis ir su daugeliu kitų partnerių Lietuvai, kaip pirmininkei, teks glaudžiai bendradarbiauti.

"Lietuva pirmininkavimui numato skirti apie 214 milijonų litų. Dauguma posėdžių vyks Briuselyje, apie 180 - Vilniuje. Perkelti posėdžius, darbinius grupių susitikimus į kitus Lietuvos miestus riboja finansiniai ištekliai. Tačiau numatoma surengti neformalių užsienio reikalų ministrų, taip pat ambasadorių susitikimų pajūryje - Neringoje ir Klaipėdoje", - sakė A. Ažubalis susitikime su uostamiesčio meru.

V. Grubliauskas padėkojo ministrui už surengtą naudingą vizitą į vieną didžiausių JAV uostamiesčių - Naująjį Orleaną. Be to, jis informavo A. Ažubalį apie tai, jog Klaipėda - viena iš pretendenčių tapti didžiosios regatos "Volvo Ocean Race" 2014-2015 metais uostų.

"Klaipėda gali priimti tokio masto regatą, tai būtų didžiulis įvykis ne tik miestui, bet ir visam regionui", - sakė V. Grubliauskas, paprašęs ministro tarpininkauti per savo ryšius, kad Klaipėda atsidurtų "Volvo Ocean Race" žemėlapyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder