Moters vadovaujama Šilutė gręžiasi į vaikus

Moters vadovaujama Šilutė gręžiasi į vaikus

Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė ėmėsi iniciatyvos atkurti miesto gyvenamuosiuose kvartaluose vaikų žaidimo aikšteles.

Trečiadienį merė kartu su savo pavaduotoju Algirdu Balčyčiu, Šilutės seniūno pavaduotoju Algirdu Ivanausku bei Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėju Viktoru Bičkausku apžiūrėjo viešąsias miesto erdves, kuriose anksčiau buvo vaikų žaidimo aikštelės.

„Pamatėme, kad tik Gluosnių gatvėje, tarp daugiabučių namų, bėra smėlio dėžė, kurią greičiausiai patys gyventojai įrengė savo vaikams, ir vienos sūpuoklės. Dar vienas pačių gyventojų pastatytas medines sūpynes radome Liepų gatvėje,“ – miesto apžiūros rezultatus apibendrino merė D. Žebelienė.

Manydama, kad miesto vaikams žaidimo aikštelių reikia ir prie namų, – prie kraštotyros muziejaus, Šilutės centre, kuriamas „Šeimos skveras“ tikrai nepatenkina viso miesto poreikių, – merės komanda nusprendė, kad gyvenamuosiuose kvartaluose reikia atkurti bent kelias (pradžiai) aikšteles, pastatant jose sūpynių, kitokių įrenginių vaikams žaisti.

„Skaičiuojame, kiek viskas kainuos, mat šias išlaidas reikės numatyti kitų metų Savivaldybės biudžete, – sakė telefonu D. Žebelienė. – Planavimo ir plėtros skyriui jau duota užduotis rasti tam reikalingų lėšų. Tikimės, kad prie šios iniciatyvos prisidės ir vietos verslo atstovai bei gyventojai“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder