Muzikuojanti Palangos eglė dovanoja džiaugsmą

Muzikuojanti Palangos eglė dovanoja džiaugsmą

Lietuvos kultūros sostinė Palanga, pirmoji šalyje pristačiusi „muzikuojančią“ Kalėdų eglę, kiekvieną savaitgalį svečius džiugina žaliaskarės „šokiu“ centrinėje miesto aikštėje. Penktadieniais ir šeštadieniais nuo 18 val. iki 20 val. čia skamba kalėdinės melodijos.

„Muzikuojanti“ Kalėdų eglė – naujovė ne tik Palangoje, bet ir visoje šalyje – jau spėjo pelnyti daug palangiškių ir kurorto svečių pagyrų. Pasigėrėti šviesos ir muzikos „šokiu“ savaitgaliais centrinėje miesto aikštėje gausiai renkasi ne tik mažyliais vedini tėvai, bet ir įvairaus amžiaus pramogautojai. Kurorto Kultūros centro atstovai, pasiūlę „muzikuojančios eglės idėją, sako ir patys nesitikėję tokio populiarumo.

„Palanga yra šiųmetė Lietuvos kultūros sostinė, tad labai norėjosi nustebinti kurorto gyventojus ir svečius, atėjusius pasigrožėti miesto egle. Taip Kultūros centro direktoriaus pavaduotojui Nerijui Stasiuliui kilo mintis mieste įrengti „muzikuojančią“ eglę“, - sakė Kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Eglės „repertuarą“, kuris kas savaitę atnaujinamas, sudaro klasikiniai kūriniai. Tačiau jau dabar galvojama, kaip repertuarą praturtinti lietuviškais kūriniais, o ir patį „muzikuojančios“ eglės projektą kitąmet patobulinti.

Palanga savo svečius stebina ne tik išskirtine Kalėdų egle, bet ir šventinių instaliacijų gausa – jų, palyginti su praėjusiais metais, Palangoje yra 15 proc. daugiau. Kurortas pasipuošė ne tik išskirtine egle, bet ir pirmą kartą Lietuvoje naudojamomis šviečiančiomis tūrinėmis dekoracijomis, atkartojančiomis sniego gniūžtės formą.

J. Basanavičiaus gatvę tradiciškai padabino Kalėdų eglių alėja. Žaliaskares šiemet papuošė miesto verslininkai. „Džiaugiuosi, kad Palangos verslo atstovai yra aktyvūs bei noriai prisijungė prie miesto kultūrininkų, kuriančių šventinę nuotaiką kurorte“, – sakė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder