Naujas namas mažos sąskaitos negarantavo

Naujas namas mažos sąskaitos negarantavo

Dauguma naujos statybos namuose gyvenančių klaipėdiečių gavo kur kas mažesnes sąskaitas už būsto šildymą vasario mėnesį, tačiau yra ir tokių, kurie skirtumo nepajuto ir įtaria sumokėję net daugiau už senų ir nerenovuotų daugiabučių gyventojus.

Per 460 litų už 66 kvadratinių metrų ploto buto šildymą naujame, 2008 metais statytame name. Šie skaičiai nustebino Lelijų gatvės 19-ojo namo gyventoją Daną bei dar porą žmonių.

"Vienas iš motyvų, dėl ko aš nusprendžiau pirkti butą naujame name, buvo tas, kad jų gyventojai už šilumą moka pigiau. Tačiau jau antras mėnuo, kai sąskaitos yra gana didelės. O keisčiausia yra tai, jog mano sesuo gyvena senos statybos name Ryšininkų gatvėje ir mokėjo mažiau nei aš", - pasakojo Dana.

Ji stebėjosi ir šildymo kainų skirtumais naujos statybos namuose - esą Dragūnų gyvenamajame kvartale už tokio paties ploto buto gyventojams teko mokėti kur kas mažiau.

Lelijų gatvės 19-ajame name kiekvienas butas turi atskirą skaitliuką ir šilumos suvartojimą reguliuoja savarankiškai.

"Bute buvo įjungtas tik vienas radiatorius ir ne maksimaliu pajėgumu", - sakė šeimininkė.

Ji guodėsi, kad dėl didelės sąskaitos nesulaukė namo administratorių paaiškinimo.

"Sunku kažką plačiau komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, jog namas, kaip ir šilumos punktas - naujas, modernus ir kokybiškas, kiekvienas gali reguliuoti šildymą. Sąskaitos priklauso nuo žmogaus. Gal jis šildėsi tiek, kad būtų karšta kaip Šanchajuje. O gal turi skolų. Mūsų administruojamame name irgi gali būti tokios pačios sąskaitos, kaip ir Dragūnų gyvenamajame kvartale.

Ne visi namo gyventojai pastebėjo, jog šilumos kaina išaugo, o tiems, kuriems kyla abejonių, gali kreiptis dėl skaitiklių patikros", - sakė namą prižiūrinčios UAB "BV Dominus" direktorius Gvidas Skirutis.

AB "Klaipėdos energija" duomenimis, Lelijų gatvės 19-ajame name šilumos kaina vasarį buvo mažesnė už vidurkį mieste - vidutiniškai apie 4,3 lito už kvadratinį metrą.

"Gal žmonės gudrauja - deklaruoja mažesnius kiekius nei suvartoja. O mes gauname bendrą namo sunaudotos šilumos kiekį, pagal jo ir bendro ploto santykį nustatoma kaina", - sakė bendrovės vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder