Nidoje žada išspręsti susisiekimo klausimą

Nidoje žada išspręsti susisiekimo klausimą

Neringos valdžia viliasi, kad šią vasarą Nidos poilsiautojams nebeteks daug vaikščioti pėsčiomis. Tikimasi, kad pagaliau atsiras norinčių teikti šiame kurorte viešojo transporto paslaugas, nes dar labiau buvo supaprastintos sąlygos. Pavyzdžiui, vežėjai galės rinktis - lietui lyjant deginti be reikalo degalus ar ne.

Nidoje vėl paskelbtas viešasis konkursas vežėjui parinkti. Viešojo transporto tiekėjų paieškos šiame mieste nesėkmingai vyksta jau kelerius metus.

Kurorto valdžia svarsto, kad verslininkus ne itin vilioja paslaugos, kurių populiarumas tiesiogiai susijęs su oro sąlygomis.

"Pamenu, kai prieš keletą metų Nidoje važinėjo mikroautobusas, pagal sutartį jis turėdavo kursuoti kasdien, nesvarbu, kokios oro sąlygos. Bet juk jeigu lyja lietus, žmonės prie jūros paprastai nevažiuoja, tad tuščiam sukti ratus - nuostolinga. Būdavo ir tokių nemalonių istorijų, kai vairuotojai nusprendžia veltui neeikvoti kuro, o paaiškėja, kad vienas poilsiautojas norėjo lyjant pasiekti jūrą, tad pagal tvarkaraštį nesulaukęs autobuso pradėjo rašyti skundus", - ankstesne patirtimi dalijosi Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Tad dabar į sutartį planuojama įtraukti punktą, kad paslaugos turi būti teikiamos poilsio sezono metu, bet nebūtinai kiekvieną dieną. Konkurso sąlygose įrašyta, kad viešojo transporto paslaugas reikėtų teikti ne trumpiau nei 50 dienų, ir patys vežėjai galės spręsti, kuriomis dienomis verta kursuoti, o kuriomis ne.

"Taip pat iš konkurso sąlygų išbraukėme reikalavimą, kad autobusas turėtų kursuoti ir per Juodkrantę ir Preilą. Pakaks, kad jis žmones nuveš nuo Purvynės iki jūros per miestą ir atgal, žiediniu maršrutu, sustodamas septyniose stotelėse", - palengvinimus, kurie turėtų būti patrauklūs potencialiems vežėjams, vardijo A. Vyšniauskas.

Su konkursą laimėjusiu vežėju sutartį planuojama pasirašyti trejiems metams. Paraiškų laukiama iki balandžio 18 d.

Konkurso sąlygose, be kita ko, numatyta, kad bilieto kaina negalės būti didesnė nei 2 eurai.

Dabar nidiškiai ir poilsiautojai iki jūros kelis kilometrus turi kulniuoti pėsčiomis arba naudotis taksistų paslaugomis, kurie, nesant konkurencijos, už pavėžėjimą dažnai užsiprašo kosminių sumų. Poilsiautojai skundžiasi, kad kelionė iš centro iki jūros gali atsieiti per 10 eurų.

Yra vilčių, kad dar šią vasarą Nidoje poilsiautojai galės išbandyti ir alternatyvų susisiekimą Azijos šalyse populiariais "tuktukais".

"Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad tokią paslaugą kurorte siūlosi teikti net du verslininkai - vienas klaipėdietis, "tuktukų" verslą praėjusią vasarą jau išbandęs uostamiestyje, bei Vokietijos pilietis, planuojantis į Nidą atvežti elektra varomą tokią egzotišką transporto priemonę.

Pasak Neringos valdžios, kol kas dėl "tuktukų" atsiradimo taip pat kyla įvairių trukdžių, visgi tikimasi juos išspręsti.

"Tikimės, kad šį kartą viskas pavyks ir Nidoje pagaliau bus išspręstas susisiekimo klausimas, turėsime ir autobusą, ir "tuktukų", - vylėsi administracijos direktorius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder