Niekaip neatsikrato sunkiasvorio transporto

Niekaip neatsikrato sunkiasvorio transporto

Sunkiasvorio transporto eismo keliamų pasekmių jau dešimtmetį varginami Rimkų gatvės gyventojai ir toliau neranda bendros kalbos su verslininkais, kurių transporto priemonės kelia nepatogumus. Valdžia, kol nėra parengtas teritorijos detalusis planas, tegali prašyti pastarųjų geranoriškai bent kiek pataisyti padėtį.

Išvažiuojamajame posėdyje Rimkų gatvė gyventojus jau išklausę Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai šįsyk į posėdį išsikvietė ir šioje gatvėje įsikūrusius verslininkus, kurių sunkiasvoris transportas, važiuodamas žvyrkeliu tarp Rimkų ir Tiesiosios gatvių, sukelia gyventojams nepalankias sąlygas.

Pasak gyventojų, sunkiasvoris transportas, važiuodamas neasfaltuotu keliu, kelia dulkes bei vibraciją, kuri skaldo namų sienas. Be to, teigiama, jog jau kelis kartus buvo įvykusios avarijos, kurių metu atsitrenkta į vieno gyvenamojo namo sieną.

Vienos iš įmonių, įsikūrusių probleminėje teritorijoje, atstovas bandė įtikinti, jog jų sunkiasvoris transportas jokių problemų gyventojams nekelia. Esą pastarieji tenori pakenkti verslui.

Kiti teigė nieko negalintys padaryti - kito kelio nėra, o pats sunkiasvorio transporto važinėjimasis nėra nusikaltimas. Tiesiosios gatvės pratęsimas ar Lanko gatvė, kurios yra asfaltuotos, taip pat nėra išeitis. Jomis negali važiuoti transportas, sunkesnis nei 8 tonos.

Klaipėdos savivaldybės valdininkai vylėsi, jog šios teritorijos problemos bus išspręstos detaliuoju planu, kurį numatoma rengti. Tiesa, iki jo įgyvendinimo dar daug laiko, todėl verslininkų prašyta gražiuoju atsižvelgti į gyventojų prašymus. Siūlyta leisti sunkiasvoriui transportui važiuoti per pačių keturių įmonių teritorijas, tačiau verslininkai ėmė priešintis - esą kodėl turėtų leisti naudotis vienas kito žeme.

Tuomet uostamiesčio valdžia prašė bent jau laikinai išspręsti egzistuojančią problemą - visiems kartu atvežti ir padengti neasfaltuotą kelią frezuotu asfaltu, o pavojingiausiame posūkyje įrengti atitvarą, kad sunkiasvorės mašinos avarijų metu daugiau nekliudytų gyventojų namų.

Kai kurie verslininkai dar bandė derėtis, jog prie asfaltavimo turėtų prisidėti ir gyventojai, nes problema yra bendra, tačiau valdininkai ragino geranoriškai susizgribti, mat ateityje, rengiant detalųjį planą, verslininkams vis vien nebus leista nepaisyti gyventojų interesų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder