"Norime pažinti Klaipėdą ir jos žmones"

"Norime pažinti Klaipėdą ir jos žmones"

Antradienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priėmė giminiško Manheimo (Vokietija) miesto draugijos narius, tarp kurių buvo ir išeivis iš Klaipėdos, 1941 m. čia gimęs Berndas Jorgenas.

Pristatydamas draugiją ir jos tikslus, jis sakė:"Nesijaučiu iš čia nei išvytas, nei pabėgėlis. Kiti draugijos nariai nėra čia nei gimę, nei gyvenę, bet nori pažinti šį miestą, draugauti su jo žmonėmis. Viliamės užmegzti ryšius ir bičiuliautis - mokyklos su mokyklomis, universitetas su universitetu. Ir tokiu būdu pažinti ne tik šią vietovę, bet ir Lietuvą."

Klaipėdos istorija neišvengiamai persipynusi su Vokietijos. Dar labiau persipynę lietuvių ir vokiečių gyvenimai įvairiais laikotarpiais. Ir vieni tokių - prieškaris ir pokaris, kai dėl įvairių priežasčių memelenderiais save pradėję vadinti Klaipėdos gyventojai kraustėsi į Vokietiją.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas pasidžiaugė, kad miesto svečiai jau turėjo galimybių susipažinti su miestu. Tuo pačiu apgailestavo, kad jie nebepamatys Jūros šventės renginių, nes išvyksta į Manheimą.

Tačiau meras viliasi, jog pasėtos draugystės sėklos išleis savo ūglius. Manheimiečiai padovanojo knygą "Manheimas". Savo ruožtu klaipėdiečiai įteikė Klaipėdos herbo ženklelius. "Tegul tai bus ženklas, kad mes jūsų nepamiršime",- sakė V. Grubliauskas. Miesto svečiai dar dalyvaus Klaipėdos įkūrimo 760-ųjų metinių iškilmėse. Ta proga B. Jorgenas klaipėdiečiams palinkėjo kuo greičiau atstatyti Klaipėdos pilį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder