Nuo rugsėjo - ne tik sezoniniai transporto pokyčiai

Nuo rugsėjo - ne tik sezoniniai transporto pokyčiai

Nuo kito mėnesio, kaip ir kasmet, viešasis Klaipėdos transportas pradės važiuoti rudens-žiemos režimu. Dėl to keisis autobusų grafikai ir kai kurie maršrutai.

Kaip įprasta, 11-asis maršrutas sutrumpės iki Senojo turgaus. Naikinamas 4A maršrutas, grąžinamas 5A maršrutas (Paupiai - Jūrininkų pr.).

Mažojo 24-ojo maršruto autobuso trasa pailgėja. Jis iš Karklės veš nebe iki Melnragės, kaip buvo vasarą, o iki universiteto. Tačiau jo reisų skaičius sumažės - vietoje 20 darbo dienų reisų liks tik devyni. O savaitgaliais vietoje 18 - aštuoni.

Svarbus su sezonu nesusijęs pokytis - ištiesinama 1-ojo maršruto trasa. Autobusas nebedarys lanksto į Taikos prospektą. Anot transportininkų, reikiamą jungtį su Taikos prospektu užtikrins nuo rugsėjo 3 d. paleidžiamas privežamojo 20-ojo maršruto mažasis autobusas. Jis važiuos iš Smeltės kvartalo centre esančios Marių stotelės Nendrių, Marių, Nemuno, Senosios Smiltelės, Smiltelės gatvėmis, Taikos prospektu iki Kalnupės gatvės, iš kurios suks į Minijos gatvę ir grįš į minėtąjį kvartalą.

Prasidedanti Joniškės gatvės rekonstrukcija privertė koreguoti tris maršrutus ir įvesti vieną naują. Uždarius gatvę, 18-ojo maršruto autobusas į Liepų gatvę važiuos per Mokyklos tiltą ir toliau į Liepų gatvės galą, iki Jaunystės stotelės. Ten apsisukęs grįš atgal iki savo trasos Šiaurės prospektu. O nuo Jaunystės stotelės iki Joniškės kapinių veš nemokamas 18A autobusas.

Dėl rekonstrukcijos koreguojama ir 17-ojo maršruto trasa. Nuo Atgimimo stotelės jis suks į Liepų gatvę. Sutrumpėjus maršrutui šiame gale, jis pailginamas kitame: galutinė stotelė bus nebe Plytinės, o Kalotės. Tarp šių stotelių atsiras dar trys - Naujoji, Glaudėnų ir Kretingalės. Tad kur kas patogesnis susisiekimas su miestu bus užtikrintas "Pakrantės" sodų bendrijai, Purmalių ir Kalotės gyventojams.

Dėl Joniškės gatvės rekonstrukcijos nežymiai keisis ir žiedinio 21-ojo maršruto trasa, jis tą atkarpą aplenks Liepų gatve ir Mokyklos tiltu.

Bene svarbiausias pokytis bus autobusų eismo atnaujinimas Tiltų gatve savaitgaliais bei švenčių dienomis.

 

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder