Nutarta iškeldinti Nemuno gatvės gyventojus

Nutarta iškeldinti Nemuno gatvės gyventojus

Klaipėdos miestas pradėjo žemės sklypo, esančio Nemuno g. 93A, perėmimo visuomenės poreikiams, procedūrą. Teigiama, kad iš miesto iždo šiam veiksmui atlikti nebus paimta nė lito.

Minėtame 19 arų ploto sklype esantis gyvenamasis namas, kuriame gyvenamąją vietą yra deklaravusios 4 šeimos, kliudo rekonstruoti Baltijos pr. ir Minijos gatvės sankryžą ir nutiesti naują gatvę į statomą Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą.

Spaudoje buvo rašyta, kad norint kompensuoti nuostolius griaunamo namo gyventojams, teks paieškoti 800 tūkst. litų. Kai kurių ekspertų manymu, beveik avarinės būklės pastatas vertas kur kas menkesnės sumos.

Pasak Raimondos Gružienės, Žemėtvarkos skyriaus vedėjos, apie pinigus kol kas nekalbama, mat ketinama pradėti tik patį nuosavybės perėmimo procesą.

"Tikrąją kompensacijos kainą nustatysime atsižvelgę į profesionalių vertintojų nuomonę", - teisinosi R. Gružienė.

Mero pavaduotojas Artūras Šulcas pasiūlė į sprendimo projektą įrašyti nuostatą, kad kompensacija nebūtų mokama iš savivaldybės biudžeto. Mat gyventojų iškėlimu labiausiai suinteresuotos Susisiekimo ministerija, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir terminalo operatorė. Jos esą ir turėtų nuspręsti, kaip paskirstyti kompensacijos proporcijas.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder