Pagėgiuose paskelbta ekstremali situacija

Pagėgiuose paskelbta ekstremali situacija

Dėl didėjančios ledų sangrūdos bei šąlančio potvynio vandens Pagėgių savivaldybėje pirmadienį per posėdį nutarta skelbti ekstremalią situaciją. Tai LRT.lt patvirtino savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnyba. Netrukus bus pradėti teikti maisto produktai ar medikamentai – tai, ko reikia Pagėgių savivaldybės gyventojams.

Teigiama, kad dėl tokios situacijos kariškių bus prašoma amfibijų, kad šios padėtų susisiekti su apsemtų teritorijų gyventojais. Vaidotas Degutis, Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas, LRT.lt teigė, kad plačiau situaciją komentuoti dar anksti, tačiau ledų sangrūda stovi ir neatmetama, kad dėl šąlančio ledo vakare gali nebeišeiti plaukti valtimis. Susisiekimo su keliais galimybės neturi dvi dešimtys sodybų, kuriose gyvena daugiau kaip pusė šimto žmonių.

Vidaus reikalų ministerija žada patvirtinti ir pateikti Vyriausybei 11 punktų priemonių planą, skirtą pažaboti potvyniui pamaryje bei padėti vietos gyventojams.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sausio 8-os naktį žymesnio sniego nenumatoma. Oras šals iki 6–11, vietomis pragiedrėjus iki 15 laipsnių šalčio. Įdienojus vietomis vakariniuose rajonuose truputį pasnigs, išsilaikys lengvas šaltukas.

Sausio 9-os naktį vietomis nedideli krituliai, dieną be žymesnių kritulių. Naktį temperatūra kris iki 4–9 laipsnių šalčio, pajūryje svyruos apie 1 laipsnį šalčio, dieną bus nuo 3 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 2-4 laipsnių šilumos pajūrio regione.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder