Palangoje atidarytas įspūdingas muzikinis fontanas

Palangoje atidarytas įspūdingas muzikinis fontanas

Šeštadienio vėlų vakarą Palangoje pradėjo veikti didžiausias ir moderniausias grojantis fontanas Lietuvoje.

Fontano atidarymo šventės dalyvius net 121 kvadratinio metro pločio fontanas žavėjo savo "šokiu" skambant įvairiems muzikos kūriniams. Jūratės ir Vytauto gatvių sankirtoje susirinkusi miesto gyventojų ir svečių minia spalvingą vandens ir muzikos šokį įvertino audringomis ovacijomis.

Idėja įrengti tokį fontaną jo vizijos kūrėjui ir techninio projekto autoriui Mantvydui Šakaliui, UAB "Poolservice.lt" direktoriui, galvoje sukosi ne vienus metus.

Kūrėjo teigimu, įspūdingą reginį sukurti padeda moderniausios technologijos: specialiai šiam projektui pirmą sykį Lietuvoje fontanui buvo panaudota 260 dinaminių ir rotacinių purkštukų, leidžiančių šokančioms vandens čiurkšlėms kilti penkiais lygiais net iki 8 metrų aukščio ir per minutę pakelti 11, o per valandą iš viso net 660 tonų vandens. Be to, fontanas iš vidaus yra apšviestas 48 povandeniniais, spalvas keičiančiais išmaniaisiais LED RGB šviestuvais.

Fontano muzikinę programą sudarančių kūrinių sąrašas gali būti plečiamas iki begalybės, o juos visus praeiviai matys šalia fontano esančioje švieslentėje ir internetiniame puslapyje www.muzikosjura.lt. Fontanas praeivius džiugins kiekvieną dieną nuo 11 iki 23 valandos.

Moderniausio grojančio fontano idėją Palangoje padėjo įgyvendinti Palangos miesto savivaldybė ir UAB "Palangos komunalinis ūkis".

Muzikinio fontano atidarymas Palangoje

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder