Palangoje atidarytas naujas baseinas

Palangoje atidarytas naujas baseinas

Penktadienį palangiškiai plūste plūdo į naują kurorto traukos vietą - baseiną. Jo statybų pabaiga ir atidarymas - vienas svarbiausių šių metų Palangos bendruomenės gyvenimo įvykių.

Kretingos g. 23 pastatytas baseinas yra strategiškai patogioje vietoje, tad tikimasi, kad jis bus populiarus.

Planuojama, kad pagrindiniai baseino lankytojai bus moksleiviai, mat jiems, vadovaujantis Savivaldybės tarybos sprendimu, čia vyks nemokamos kūno kultūros pamokos. Vaikai bus mokomi saugiai elgtis vandenyje ir plaukti, o vyresni mokiniai - tobulinti plaukimo įgūdžius.

"Išaušo ilgai laukta diena - Palanga beveik 15 metų neturėjo modernaus baseino, kuriame galėtų lankytis mūsų senjorai, mokytis plaukti mūsų vaikai, kur vyktų sporto renginiai, kur galėtų lankytis mūsų miesto gyventojai ir atvykstantys turistai", - baseino atidarymo metu kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Meras dėkojo visiems žmonėms, be kurių, Š. Vaitkaus teigimu, baseinas nebūtų taip greitai atsiradęs - Savivaldybės administracijai, Vyriausybei, visiems palangiškiams ir rangovams - bendrovei "Conresta".

Jaunosios sinchroninio plaukimo meistrės iš baseino dugno ištraukė skrynią, kurią atidariusios iš jos išėmė gintarais puoštą baseino atidarymo juostą, kurią kirpti, be mero ir rangovų, buvo pakviesti Kūno kultūros ir sporto departamento vadovė Kornelija Tiesnesytė, vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, premjeras Saulius Skvernelis, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Modernios technologijos

Naujojo baseino zona užima daugiau nei 1 tūkst. kv. m plotą. Baseinas yra 25 m ilgio, įrengti 8 plaukimo takeliai.

Pats baseinas ir jame sukomplektuota ir įdiegta sportinė įranga (laiko fiksavimo sistema su atskira švieslente ir lietimo skydeliais, plaukimo lynai su bangų gesinimo įranga, starto bokšteliai šuoliams į vandenį su integruotais sensoriais ir kt.) atitinka tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus, todėl čia bus galima vykdyti įvairias plaukimo varžybas, taip pat ir tarptautines.

Baseinų zonoje įrengtos 150 vietų tribūnos, kabinetai treneriams, medicinos personalui ir teisėjams. Greta sportinio baseino įrengtas 13 m ilgio 2 takelių baseinas, skirtas vaikams mokyti plaukti.

Taupyti lėšas leis ir pasirinktas baseino vandens šildymo būdas - šiam tikslui reikalingą energiją gamina ant pastato stogo sumontuoti saulės kolektoriai. Dar viena naujausia ir pažangiausia technologija buvo pasitelkta sprendžiant baseino vandens valymo klausimą - siekiant minimalizuoti vandeniui valyti reikalingų chemikalų naudojimą, baseine vandens filtrų užpildams naudojami stiklo rutuliukai, apdirbti naudojant nanotechnologijas.

Pirtys ir treniruoklių salė

Sveikatingumo zonoje įrengti du baseinai suaugusiems ir vaikams su masažinėmis sistemomis, kitais įrenginiais, modernia apšvietimo sistema. Taip pat įrengtas ir kūdikiams skirtas negilus baseinėlis su delfino kompozicija dugne. Atskirai įrengta sūkurinė vonia, talpinanti apie 15 pramogautojų.

Taip pat įrengtos dvi garinės pirtys ir pirtis su natūralia Himalajų druskos sienute. Baseinų ir SPA zonose vienu metu gali lankytis 250 žmonių.

Pietvakarinėje pastato dalyje įrengtos 220 kv. metrų ploto patalpos sporto ir treniruoklių salei su atskiromis rūbinėmis, skirtomis vyrams ir moterims. O šiaurinėje dalyje - atskirą įėjimą turinti miesto viešoji pirtis su garine sauna. Pirtis talpina iki 50 lankytojų, joje yra persirengimo patalpos, dušinės, sanitariniai mazgai 25 moterims ir 25 vyrams.

Baseinas yra maksimaliai pritaikytas lankytis ir pramogauti visoms gyventojų grupėms. Tad čia patogiai gali jaustis ir negalią turintys žmonės, kuriems užtikrinta galimybė saugiai ir patogiai patekti į visas baseino pastato zonas ir naudotis teikiamomis paslaugomis.

Sklypo šiaurinėje pusėje įrengta 10 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su dviejų vietų elektromobilių įkrovimo stotele, o greta įrengta 65 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Išbandė sportininkai

Penktadienį iki 20 val. baseino atidarymo metu visi norintys galėjo susipažinti su baseino erdvėmis ir apžiūrėti sveikatingumo paslaugų zoną. Taip pat vyko šventinis gongų vakaras su Linu Švirinu.

Pirmieji naujojo baseino galimybes susirinkusiųjų akivaizdoje išbandė jaunieji Klaipėdos sporto centro "Gintaras" plaukikai. Savo sugebėjimus sportinėse estafetėse pademonstravo ir Klaipėdos veteranų rinktinė bei "Lietuvos šou ryklių" komanda.

Skambėjo baseine ir melodijos - renginį pradėjo palangiškė dainininkė Paulina Skrabytė, ją keitė Palangos orkestras ir Palangos kamerinis choras.

Projekto įgyvendinimas kainavo 6,2 mln. eurų, daugiau nei pusę šios sumos sudarė valstybės biudžeto lėšos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder