Palangos meras -  Stintų ordino riteris

Palangos meras - Stintų ordino riteris

 Baltijos jūros stintų sostine pasiskelbusios Palangos meras Šarūnas Vaitkus trečiadienį iškilmingai inauguruotas Stintų ordino riteriu. Ceremonijai, kurios metu kurorto vadovui buvo įteiktos specialios regalijos, vadovavo Stintų ordino magistras Klaidas Pakutinskas bei maršalas Gintaras Sičiūnas.

Šis ordinas Palangoje įsteigtas vasario 1 d., tai yra viena iš šeštadienį vyksiančios šventės „Palangos stinta“ atrakcijų.

Stintų ordinas, kurio magistru paskelbtas šios jau devintą kartą rengiamos šventės sumanytojas, verslininkas K. Pakutinskas, maršalu – ordino steigimo idėjos autorius, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas G. Sičiūnas, kancleriu – vienas iš pagrindinių šventės organizatorių, kurorto Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis, vienija asmenis, labiausiai nusipelniusius rengiant bei garsinant tradicinę kurorto šventę „Palangos stinta“. Šiuo metu jam priklauso vienuolika narių, šeštadienį kurorte vyksiančios „Palangos stintos“ metu bus iškilmingai inauguruota dar per šešiasdešimt riterių. Tarp jų – ne tik palangiškiai, bet ir kitų miestų atstovai bei užsieniečiai.

Stintų ordino sudarymo akte nurodoma, jog ordino teritorija skelbiama žemė nuo Ronžės pradžios rytuose iki Baltijos jūros vakaruose, o veikla vykdoma Baltijos jūros erdvėje. Miestiečiams suteikiamos teisės ir privilegijos žvejoti, parduoti ir garsinti stintos vardą visame pasaulyje. „Stintų ordino sostinė Baltijos jūros erdvėje skelbiama Palanga. Stintų ordino vėliava yra mėlynos spalvos ir turi herbą su 3 stintomis. Stintų ordino pilis yra Basanavičiaus alėjoje Palangos mieste ir vadinasi „Molinis ąsotis“. Stintų ordino didysis magistras yra Klaidas. Stintų ordino maršalas yra Gintaras. Stintų ordino kancleris yra Nerijus“, - nurodoma ordino sudarymo akte.

„Atkreiptinas dėmesys, kad šis ordinas neturi nieko bendra su karine struktūra. Tai – gurmanų ordinas, todėl ir riterių šventinimo įrankis yra samtis, o ne kalavijas“, - sakė K. Pakutinskas.

Kitąmet, kai Palangoje šurmuliuos jau dešimtoji šventė „Palangos stinta“, šio ordino nariais inauguruoti galės būti tik tie šventei nusipelnę asmenys, kurie turės trijų Stintų ordino riterių rekomendacijas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder