Palangos politikai pamiršo šunų paplūdimių idėją

Palangos politikai pamiršo šunų paplūdimių idėją

Artėjant vasaros sezonui Palangos gelbėtojai vėl primena būtinybę oficialiai įteisinti bent vieną kurorto paplūdimį poilsiautojams su šunimis. Tuo metu ne kartą pažadus dalinę kurorto politikai pamiršo šią idėją, rašo „Lietuvos žinios“.

„Žmonės su savo augintiniais atvyksta prie jūros, Palangoje apsistoja ir ilgesniam laikui, tačiau vestis keturkojų į paplūdimius negalima. Absurdiška situacija: nuolat turime gainioti poilsiautojus su šunimis, išprašyti juos iš paplūdimio, bet jiems negalime pasiūlyti jokių alternatyvų. Negi neįmanoma įteisinti nors vieną šunų paplūdimį?" - LŽ sakė Palangos skęstančiųjų gelbėjimo stoties vadovas Jonas Pirožnikas.

Palangos vicemeras Saulius Simė prieš metus žadėjo inicijuoti tarybos kreipimąsi į Vyriausybę, kad būtų pakoreguoti tam tikri teisės aktai. „Palanga, pirmoji Lietuvoje įteisinusi tokį pliažą, pasielgtų civilizuotai ir moderniai. Tikrai imsiuosi šio klausimo, nes problema kasmet vis aštrėja", -pernai LŽ sakė tuometinis vicemeras. Tačiau jokio kreipimosi nėra iki šiol.

Į visus oficialius Lietuvos pajūrio paplūdimius nuo gegužės 15 iki rugsėjo 15 dienos draudžiama vestis gyvūnus, pažeidėjams - augintinių šeimininkams - gresia 29 eurų bauda. Tačiau baudos paprastai neskiriamos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder