Palangos verslininkai pagaliau regi šviesą tunelio gale

Palangos verslininkai pagaliau regi šviesą tunelio gale

Palangos verslininkai pagaliau regi šviesą tunelio gale. Dalyje šalies savivaldybių atlaisvinus judėjimo ribojimus išaugo žmonių, norinčių poilsiauti kurorte aktyvumas. Ateinantį savaitgalį Palangoje duris atvers dalis apgyvendinimo įstaigų, kita dalis tai padarys po Velykų.

Tuo metu jūros išsiilgę poilsiautojai jau pirmą dieną, kai tik neliko ribojimų, traukė ja pasigrožėti į Palangą. Apie tai – „Lietuvos ryto“ televizijos reporterės Elvyros Sakalauskaitės-Laukevičienės pasakojimas.

Palanga pasitiko poilsiautojus

Pirmadienį, kovo 15-ąją, panaikinus judėjimo ribojimus 44-iose šalies savivaldybėse, antradienio rytą po Palangą jau vaikštinėjo į ją atvykę pirmieji poilsiautojai.

Vieni per kitus jie pasakojo, kad yra labai pasiilgę ir jūros, ir pačios Palangos. Vieni jų teigė darbo reikalais atvykę iš Kauno ir užsukę specialiai į kurortą, kad galėtų nors valandą kitą po jį pasivaikščioti. Kiti į pajūrį atvažiavo dėl to, kad numalšintų ilgesį.

„Mes gyvename netoliese, vos už 3 kilometrų. Liūdėjome dėl to, kad taip ilgai nebuvo galima atvažiuoti į Palangą“, – sakė užkalbinti žemaičiai.

„Buvome namie uždaryti kaip paukščiukai narvelyje. O dabar bent jau galime ištrūkti“, – pasidžiaugė Plungės gyventojai.

Pirmaisiais poilsiautojais džiaugiasi ir palangiškiai. Esą, tegu tik žmonės atvažiuoja – tegu ilsisi prie jūros. Tik tiek, kad Palangoje dabar dar visi restoranai ir barai yra uždaryti.

„Reikia, kas poilsiautojai sugrįžtų. Norisi judresnės Palangos – didesnio žmonių srauto“, – kalbėjo palangiškiai.

Laukia svečių gausos

Pajūrio regione Palanga kol kas – vienintelis miestas, kuriam buvo panaikinti judėjimo ribojimai.

Į Klaipėdą ir Neringą iki balandžio pradžios nei atvykti, nei išvykti dėl karantino nebus leidžiama, todėl ateinantį savaitgalį būtent Palangoje laukiama poilsiautojų gausos.

„Tris mėnesius kurortas yra sustingęs, niekas niekur nedirba. Natūralu, kad ir palangiškiai nori sugrįžti į savo darbus – į pilnavertį gyvenimą.

Aišku, tas džiaugsmas yra trapus – gerai, kad jau atgyjame po truputį. Bet, neduok Dieve, kad tik nebūtų trečiosios pandemijos bangos. Visiems reikia užkrato saugotis“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Atsidaro viešbučiai

Poilsiautojų srautui ruošiasi ir kurorto verslininkai. Šalia Palangos įsikūręs pramogų kompleksas baigia paskutinius pasiruošimo darbus.

Anot viešbučio „Atostogų parkas“ direktoriaus Ričardo Jovaišos, nuo kovo 15-osios žmonių aktyvumas išaugo kone dešimt kartų.

„Užklausų sulaukėme labai daug. Dažniausiai teiraujamasi, ar veiks baseinas. Bet vyriausybė dar neleidžia atidaryti basienų, todėl žmonėms kaip alternatyvą siūlome apsilankyti viešosiose pirtyse ar vandens procedūroms gydomajame sektoriuje“, – kalbėjo R.Jovaiša.

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Ingridos Valaitienės, savaitgalį Palangoje jau veiks 5 dideli apsigyventi skirti objektai. Tai ir didesni viešbučiai, ir sveikatinimo įmonės, kuriose sanatorijų paslaugos derinamos su poilsiu taip, kad atitiktų klientų lūkesčius.

Užvertė skambučiais

Į Palangos turizmo informacijos centrą, anot jo direktorės Rasos Kmitienės, žmonės iš visos Lietuvos puolė skambinti iš karto Vyriausybei paskelbus apie judėjimo ribojimų atlaisvinimą.

„Šiuo metu dažniausiai mums tenka atsakyti į klausimą, ar tikrai jau galima atvažiuoti į Palangą. Skambinančių ir to besiteiraujančių žmonių labai daug.

Jeigu anksčiau sulaukdavome 10-20 skambučių per dieną, dabar – dvigubai daugiau. Žmonės ne šiaip sau teiraujasi – jie yra išsiilgę jūros“, – sakė R.Kmitienė.

Planuojama, kad didžioji dalis Palangoje apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių poilsiautojams duris atvers po Velykų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder