Palšmitai savivaldybei nenusileidžia

Palšmitai savivaldybei nenusileidžia

Melnragėje žemės sklypą įteisinti siekianti Palšmitų šeima teismo paprašė įpareigoti savivaldybę priimti sprendimą dėl teritorijos, kurioje yra jiems priklausantis sklypas, detaliojo plano koncepcijos.

Sprendimo projektas dėl sklypo Melnragės gatvėje 5 detaliojo plano koncepcijos jau kelis kartus svarstytas miesto Taryboje, tačiau jam nė karto nepritarta. Dalis balso teisę turinčių Klaipėdos politikų teigia, jog pritarimas reikštų tai, kad toks planas žemės naudotojams leistų ją įsigyti už dešimteriopai mažesnę nei rinkos kainą.

Paskutinį kartą koncepcijai, pagal kurią Palšmitai pretenduoja į 48 arų sklypą, nepritarta birželį vykusio Tarybos posėdžio metu. Tuomet paprašyta pateikti ne vieną, o kelis detaliojo plano koncepcijų variantus.

Nesulaukdami Tarybos sprendimo Palšmitai kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą ir paprašė, kad kad šis politikus įpareigotų galų gale apsispręsti.

Bylos nagrinėjimas jau prasidėjo, per tą laiką Klaipėdos savivaldybėje sulaukta prašymų įregistruoti dar du sprendimo projektus su skirtingomis koncepcijomis.

Tiesa, planai nuo ankstesniojo skiriasi tik detaliau pažymėtomis ribomis, tačiau sklypo Melnragės gatvėje 5 vieta ir dydis nepasikeitė.

Teismas bylos nagrinėjimo vėl imsis, kai Taryba įvertins naujųjų planų koncepsijas. Tai gali būti padaryta artimiausių posėdžių metu.

Tai jau ne pirmas Palšmitų šeimos ir Klaipėdos valdžios teisinis ginčas. Prieš kelerius metus teismas abi puses įpareigojo taikiai išspręsti žemės grąžinimą prie nuosavybės teise valdomų pastatų.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder