Pavojingų šunų Kretingoje beveik nėra

Pavojingų šunų Kretingoje beveik nėra

Remiantis oficialia statistika, Kretingoje šiandien yra tik keli šunys, kurie priskiriami prie pavojingų.

Gyvūnų globos laikymo ir naudojimo įstatymo pataisos įsigaliojo pernai liepą, pavojingų šunų veislių sąrašą sausį patvirtino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba. Į jį įtrauktas amerikiečių Stafordšyro terjeras, Stafordšyro bulterjeras, amerikiečių buldogas, Argentinos dogas, brazilų mastifas, turkų, Kaukazo bei Pietų Rusijos aviganiai.

Daugiabučiuose šių šunų laikyti negalima.

Tai numatantis aprašas Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu įsigaliojo vasario pradžioje.

Leidimai išduodami tik pilnamečiams, už smurtinius nusikaltimus neteistiems, alkoholiu nepiktnaudžiaujantiems bei narkotikų nevartojantiems žmonės, šiuos reikalavimus turi atitikti su jais gyvenantys asmenys. Gyvūnų veislę ir kilmę privalo įrodyti dokumentai, šunys privalo būti paskiepyti. Be tai įrodančių pažymų savininkams reikia pristatyti dar daugiau dokumentų.

"Taip, aprašas keistas vykdant įstatymą. Iš viso Kretingoje leidimai laikyti šunis išduoti gal tik 50 žmonių, o pavojingiems šunims - vienetai.

Oficialiai leidimų neturintys asmenys yra pažeidėjai, policija turi teisę juos bausti, o mes atskirų patikrinimų neorganizuojame. Dar blogiau, jeigu šie augintiniai kam nors įkąstų arba dėl jų būtų gautas gyventojų skundas. Tokiu atveju leidimo neturėjimas būtų sunkinanti aplinkybė taikant atsakomybę", - pasakojo Kretingos miesto seniūnas Stanislovas Juknevičius.

Klaipėdoje iki šiol išduoti 34 leidimai laikyti agresyviais pripažintus šunis. Jeigu patikrinimo metu paaiškėja, kad savininkai leidimų neturi, iš jų šunys gali būti laikinai paimami, kol bus sutvarkyti reikiami dokumentai, o to nepadarius gyvūnas gali būti konfiskuotas, taip pat gresia 200-400 litų bauda.

Iki šiol uostamiestyje priverstinių priemonių teko imtis tik kartą - tvarkos kontrolę vykdantys savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nusprendė iš šeimininkų laikinai paimti Stafordšyro terjerą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder