Per darbus savivaldybėje užmiršo mokėti mokesčius

Per darbus savivaldybėje užmiršo mokėti mokesčius

Vienai Klaipėdoje esančiai garažų bendrijai net kelerius metus neatsiskaitė skolininkais tapę aukštas pareigas savivaldybėje užimantis asmuo bei su jo pavaldiniu siejama moteris.

Apie tai spaudai pranešė VšĮ "Klaipėdos kaštonai", administruojančios garažų bendriją Kaštonų gatvėje, vadovas Saulius Klimas.

Jo teigimu, vieną garažą čia turi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas, kitą - Butų ir energetikos poskyrio specialisto Skirmanto Adašiūno žmona Kristina.

Anksčiau atsiskaitydavę laiku šie savininkai 2010 metais tai daryti nustojo, o šiandien abu bendrijai skolingi po 504 litus.

"Su abiem savivaldybės tarnautojais dėl skolų ne kartą kalbėjau akis į akį, tačiau konkrečių atsakymų neišgirdau, o vėliau jie ėmė abejoti, ar mokestis yra teisėtas. Dirba tokį darbą, o nežino.

NUOSAVYBĖ. Valdininkų bei jų artimųjų garažai yra šioje bendrijoje. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Manau, kad tiesiog vengia atsiskaityti, gal galvoja esantys gudresni už kitus, nes yra valdininkai. Keista ir tai, kad abu nustojo mokėti tuo pačiu metu. Tokie žmonės turėtų rodyti pavyzdį visiems, o ne išsisukinėti", - pasakojo S. Klimas.

Metinis nario mokestis čia kainuoja 168 litus, liūto dalis iš surinktų pinigų atitenka savivaldybei žemės mokesčio pavidalu, likusieji panaudojami susimokėti už šiukšlių išvežimą ir kelio lyginimą.

"Turime ir kitų skolininkų, tačiau vieni gal emigravę ar pinigėlių neturi. Bet netikiu, kad neturėtų šie", - svarstė S. Klimas.

V. Karmanovas pripažino, kad buvo skolingas, tačiau vakar skolą padengęs - po to, kai tuo susidomėjo žurnalistai.

"Tiesiog nemoku po 14 litų kiekvieną mėnesį, atsiskaitau už ilgesnį laikotarpį", - sakė jis.

Tai patvirtino S. Klimas - skola buvo visiškai padengta pavedimu.

Tuo tarpu S. Adašiūnas situaciją komentuoti atsisakė, o ir skolos bendrijai vakar niekas neatidavė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder