Pilies tilto remontas: vyksta darbai ir po vandeniu

Pilies tilto remontas: vyksta darbai ir po vandeniu

Nors iki galo dar nėra nuspręsta kaip bus organizuojamas eismas mieste, kai pavasarį dėl Pilies tilto remonto darbų bus uždaryta Pilies gatvė, jau dabar abejojama, ar automobiliams leisti važiuoti Tiltų gatve.

"Žinoma, tai būtų lengviausias sprendimas - leisti automobiliams važinėti Tiltų gatve. Tačiau, ar tokio sprendimo pasekmės vėliau netaps papildomu galvos skausmu", - trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje savo nuomonę šiuo klausimu išsakė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Jo svarstymu, jei pakėlus Pilies tiltą būtų nuspręsta atiduoti vairuotojams visą likusią infrastruktūrą, eismą Tiltų gatve reikėtų nors šiek tiek riboti.

"Galbūt reikėtų leisti automobiliams Tiltų gatve važiuoti tik piko valandomis. Bet kuriuo atveju, akivaizdu, kad dėl Pilies tilto remonto kiti metai taps iššūkiu ir miestui, ir vairuotojams. Papildomos kantrybės tikrai prireiks", - sakė meras.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė priminė, kad schemą, kaip bus organizuojamas eismas, kai pavasarį bus pakeltas Pilies tiltas, rengia darbų rangovas - bendrovė "Hidrostatyba".

"Remonto darbai jau prasidėjo. Šiuo metu narai vykdo darbus po vandeniu - žvalgo konstrukcijas, taip pat vyksta darbai valdymo poste. Aptvertos tilto prieigos, nebėra praėjimo po tiltu", - pasakojo V. Staskonienė.

Jos žiniomis, šiemet Pilies tilto remonto darbams Kelių direkcija skyrė 700 tūkst. litų. Už šią sumą iki metų pabaigos planuojama tvirtinti tilto atramines sienutes ir jų pamatus, atlikti tilto atramos sutvirtinimo po vandeniu darbus, remontuoti tilto valdymo pastatą bei parengti tolesnų darbų vykdymui būtiną projektinę dokumentaciją.

Numatyta, kad Pilies tiltas bus pakeltas kitų metų pavasarį, o eismas juo atnaujintas tik kitų metų pabaigoje. Pėstiesiems šalia remontuojamo tilto planuojama pastatyti laikiną tiltą per Danės upę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder