Planuojama atidaryti jūrų kadetų mokyklą

Planuojama atidaryti jūrų kadetų mokyklą

Kitąmet rugsėjį Šilutės rajone esančioje Rusnėje turėtų pradėti veikti jūrų kadetų mokykla.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Švietimo ir mokslo ministerijoje šiuo metu rengiami nuostatai, kuriais vadovausis kitąmet rugsėjį pradėsianti veikti Rusnės jūrų kadetų mokykla. Švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė informavo, kad iš pradžių tai bus pagrindinio, o vėliau - ir vidurinio ugdymo įstaiga, kurioje mokysis vaikai iš visos Lietuvos. Pasak viceministrės, jūrų kadetų mokykloje, be bendrojo lavinimo dalykų, planuojama mokyti ir jūreivystės bei laivininkystės.

Jos teigimu, baigusieji jūrų kadetų mokyklas neturi prievolės būtinai rinktis jūrinę profesiją. Išlaikyti jūrų kadetų mokyklą valstybei kainuotų maždaug tiek pat, kiek ir įprastą vidurinio ugdymo įstaigą.

Būsimus jūreivystės specialistus orientuojanti jūrų kadetų mokykla anksčiau veikė Neringos savivaldybėje, Juodkrantėje, tačiau ji nunyko dėl buitinės priežasties - iš visos Lietuvos į ją suvažiavę mokiniai neturėjo kur gyventi, mat nei valstybė, nei Neringos merija, nei pati ugdymo įstaiga nuo 2006-ųjų taip ir nesugebėjo pastatyti bendrabučio.

Rusnės steigiamoje Jūrų kadetų mokykloje mokiniams bus pasiūlytas kelių šimtų vietų bendrabutis, o jų praktinio mokymo baze taptų pro Rusnę tekančio Nemuno atšakos, šalia esančios marios bei už jų plytinti jūra.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder