Platūs Palangos paplūdimai poilsiautojų laukia nuo ankstyvo ryto

Platūs Palangos paplūdimai poilsiautojų laukia nuo ankstyvo ryto

Ankstyvą darbo dienos rytą, kuomet dauguma poilsiautojų dar miega, Palangos paplūdimiai būna dar beveik tušti – čia galima sutikti tik vieną kitą sportininką ar aktyviai dieną pradėti mėgstantį palangiškį ar kurorto svečią. Ir, be abejo, nuo ankstyvo ryto paplūdimyje triūsiančius Palangos komunalininkus.

Būtent „Palangos komunalinio ūkio“ darbuotojai kasdien rūpinasi, kad gražios bei švarios būtų visos kurorto viešosios erdvės, taip pat – kad išpuoselėtuose paplūdimiuose palangiškiai iš kurorto svečiai kasdien jaustųsi jaukiai ir patogiai.

Darbą pajūryje miesto tvarkytojai pradeda labai anksti – vos prašvitus. Apie 5 val. ryto kurorto paplūdimiuose jau triūsia apie 30 komunalininkų.

Pirmiausia rankiniu būdu surenkamos visos stambesnės atliekos iš paplūdimių, kopų, priekopyje esančių miškelių. Jos sukraunamos į paplūdimiuose esančius atliekų konteinerius, o tuomet technika juos ištuština. Iš viso kurorto paplūdimiuose yra įrengta 900 konteinerių, kurie ištuštinami kiekvieną rytą.

Surinkus stambesnes atliekas, į paplūdimius išvažiuoja smėlio valymo mašina. Ji ne tik surenka smulkias smėlyje pasislėpusias atliekas, bet ir išpurena, aeruoja smėlį, kad jis būtų švarus bei patogus poilsiautojams.

Pasak „UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gedimino Valinevičiaus, jau ne pirmus metus pastebima tendencija, kad Palangos ir Šventosios paplūdimiuose besiilsintys poilsiautojai yra tvarkingi. „Tiek praėjusiais metais, tiek ir šiemet matome, kad mažėja bet kur, ne tam skirtuose konteineriuose paliktų atliekų. Žmonės yra sąmoningi bei kultūringi, rūpinasi aplinka bei po savęs stengiasi nepalikti besimėtančių atliekų“, – sakė G. Valinevičius.

Tad mėgautis saulės voniomis Palangos pajūryje išties malonu, juo labiau kad pavasarį kurorto paplūdimiai buvo papildyti smėliu, todėl tapo neįprastai platūs.

Poilsiautojų patogumui paplūdimiuose įrengtos ne tik persirengimo kabinos, bet ir konteineriniai tualetai – jų iš viso yra 7. Komunalininkai rūpinasi, kad čia visuomet būtų reikiamų higienos priemonių – dezinfekcinio skysčio, muilo. Taip pat kas 2 ar 3 valandas dezinfekuojamos patalpos.

Ir nors karantino režimas šalyje baigėsi, poilsiaujantieji paplūdimiuose raginami išlikti budrūs bei sąmoningi – laikytis saugaus atstumo nuo kitų poilsiautojų, dezinfekuoti rankas bei laikytis kitų saugumo reikalavimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder