Priminė palaiminimo nesulaukiančias krantines

Priminė palaiminimo nesulaukiančias krantines

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, antradienį susitikęs su Kultūros paveldo departamento direktore Diana Varnaite pastarajai priminė, jog uostamiestis vis dar laukia galutinio departamento sprendimo dėl rekonstruotų Danės upės krantinių pripažinimo tinkamomis naudoti.

Rekonstruota Danės krantinių dalis tinkama naudoti nepripažįstama jau trečius metus. Paskutiniojo lemiamo parašo niekaip nepadeda uostamiesčio paveldosaugininkai.

Nors teigiama, jog krantinės buvo rekonstruotos pagal visus kriterijus, tačiau paveldosaugininkai parašo nededa, nes esą nebuvo išpildyti visi specialiojo plano reikalavimai. Klaipėdos savivaldybė dėl tokių veiksmų kreipėsi į teismą. Aukščiausiasis teismas priėmė Klaipėdos savivaldybei palankų sprendimą, tačiau Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio palaiminimas vis dar negautas.

"Kultūros paveldo departamento direktorė skuboto atsakymo dėl krantinių duoti nesiryžo. Ji pažadėjo atsakymą duoti per savaitę ar dvi. Tikimės, kad jos atsakymas bus palankus ir sutaps su Aukščiausiojo teismo sprendimu", - sakė uostamiesčio meras.

V. Grubliauskas su D. Varnaite taip pat aptarė ir kitus Klaipėdai svarbius paveldosauginius klausimus, pavyzdžiui, Šv. Jono bažnyčios atstatymą ar Klaipėdos senamiesčio bei istorinės miesto dalies specialųjį planą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder