Rinkliavos kontrolieriams - nauji medžioklės plotai

Rinkliavos kontrolieriams - nauji medžioklės plotai

Į automobilių rinkliavos statymo tvarkos pakeitimų paketą miesto Taryba pernai įtraukė ir tokį, kuris tapo staigmena nemažai daliai klaipėdiečių ir ėmė jiems atsirūgti finansiškai.

Pasirodo, nuo sausio 1-osios šiaurinio ir pietinio rago teritorijoje už automobilių stovėjimą jau reikia mokėti ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Klaipėdietis Antanas - vienas iš daugelio, kurie buvo įpratę, jog tomis dienomis automobilių stovėjimas visame mieste centre yra nemokamas. Kad šio įpročio teks atsisakyti vyras suprato, kai vieną šeštadienį ant automobilio, palikto Kruizinių laivų terminalo teritorijoje, rado raštelį, jog reikės susimokėti baudą, nes nesusimokėjo už "parkavimą". Kad tokių "laimingųjų" pastaruoju metu netrūksta patvirtino ir automobilių statymo prievaizdams vadovaujantis VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktorius Gintaras Neniškis.

"Miesto Tarybos sprendimas pakeisti automobilių stovėjimo tvarką įsigaliojo nuo sausio 1-osios. Vienas iš pakeitimų - apmokestinimas šiaurinio ir pietinio rago teritorijoje galioja ir savaitgaliais. Nuo gegužės 1 iki rugpjūčio 15 dienos reikia mokėti už automobilių stovėjimą nuo 8 iki 22 valandos, kitu metų laiku - nuo 8 iki 18 valandos. Apie pasikeitusią tvarką pranešė ir pakeisti ženklai", - aiškino G. Neniškis.

ARGUMENTAS. Šiaurės rage, kuris yra priskirtas brangiausiai - raudonajai "parkavimo" zonai - automobilių stovėjimas apmokestintas ir savaitgaliais, nes čia trūksta vietų jiems statyti, tad iki tol jie čia esą įsikurdavo net ant pėsčiųjų alėjos.

Anot jo, argumentų, kuriais vadovaujantis politikai priėmė tokį sprendimą buvo keletas. Pirma, Šiaurės rage, kuris yra priskirtas brangiausiai - raudonajai "parkavimo" zonai - trūksta vietų automobiliams statyti, tad iki tol jie čia buvo statomi net ant pėsčiųjų alėjos. Antra, Kruizinių laivų terminalo operatorius - bendrovė "Klaipėdos laivų remontas" - siūlė taikyti rinkliavą jos teritorijoje, nes tai esą galėtų padėti sutramdyti čia nuolat siautėjantį ir šiukšlinantį ratuotą jaunimą.

Pasak KKT vadovo, statistikos, kiek vairuotojų šiose teritorijose jau nubausta savaitgaliais, nevedama, tačiau tokių atvejų tikrai yra pasitaikę, ir ne vienas. KKT ekipažas čia kasdien praleidžia apie porą valandų.


G. Neniškis priminė, kad savaitgaliais ir toliau automobilius galima statyti aikštelėje, esančioje šalia Pilies gatvės, taip pat prie buvusio Senosios perkėlos pastato (iki pasukamojo tiltelio).

KKT vadovo teigimu, rinkliavos nesusimokėję vairuotojai itin dažnai naudojasi ir kita nuo sausio 1-osios įsigaliojusia naujove - vadinamuoju užmaršumo mokesčiu. Žinia, ant automobilio radus atitinkamą kontrolierių pranešimą vietoje baudos galima į atitinkamą sąskaitą pervesti 20 litų, jei automobilis stovėjo geltonojoje zonoje, arba 30, jei nesusimokėta už stovėjimą raudonojoje zonoje.

"Dabar taip daro du trečdaliai prasižengusiųjų. Tokiu būdu jau surinkta apie 18 tūkstančių litų. Tai pigiau nei mokėti baudą, kuri pirmą kartą prasižengus siekia 40 litų, o vėliau nuo 80 iki 140 litų. Be to, tai labai smarkiai sumažina administravimo išlaidas, nes nebereikia pildyti jokių protokolų", - sakė G. Neniškis.

"Gal labiau pasijaus vasarą"

Alvydas BUTKUS, AB "Klaipėdos laivų remontas" vadovas

Įvesti automobilių rinkliavą Kruizinių laivų terminale ir savaitgaliais buvo vienas iš mūsų prašymų. Taip pat prašėme, kad čia dažniau patruliuotų policija. Kažką reikia daryti, nes dabar čia vyksta vos ne orgijos, po kurių kiekvieną rytą lieka šiukšlių kalnai. Ypač nemalonu, kai juos tenka išvysti kruiziniais laivais atvykstantiems turistams. Kol kas žymių pokyčių nėra, bet gal tai labiau pasijaus vasarą. Suprantu, kad šio sprendimo pasekmes jaučia ir kultūringi miestiečiai, bet šią skaudžią problemą reikia kaip nors spręsti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder