Savanorių pajėgos švenčia jubiliejų

Savanorių pajėgos švenčia jubiliejų

Sausio 17 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) švęs 20-ies metų įkūrimo jubiliejų, tad ta proga visoje Lietuvoje organizuojami įvairūs renginiai. Klaipėdoje apvali data paminėta sausio 15-ąją.

Šeštadienį Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo aukojamos šv. mišios už karius savanorius, o vėliau KASP Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės ir KASP LDK Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono kariai žygiavo link Teatro aikštės. Ten vyko šventė „Buvome, esame, būsime!“. Miestiečiai aikštėje galėjo apžiūrėti karinę techniką, ginklus, susipažinti su savanorių veikla. Buvo dalijama ir kareiviška košė, karštą maistą pardavinėjo nameliuose įsikūrę prekeiviai.

Po oficialiosios dalies žmonės galėjo dalyvauti įvairiose rungtyse: rankų lenkimo, visureigio tempimo, 4,5 kg sveriančio automatinio ginklo laikymo varžybose, kai būtina laikyti automatą taip, kad jo galas nesiliestų į metalinį žiedą.

Pramogavo ir vaikai: kariai noriai jiems tepliojo veidus maskuojančiomis spalvomis.

Įdomu buvo stebėti karybos entuziastų surengta mūšį, imituojantį IX baltų genties amžiaus autentiką. Vyrai buvo apsirengę kaip baltai, naudojo tikrus senovinius ginklus: nuo kuokų iki kirvukų. Kad viskas – labai rimta, bylojo ir vienos kovos metu į skydą nuo smūgio įsmigęs kirvukas. Žinoma, niekas nesusižeidė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder