Sergamumas gripu Klaipėdos apskrityje vis dar nesitraukia

Sergamumas gripu Klaipėdos apskrityje vis dar nesitraukia

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras informuoja, kad šių metų 12-ąją savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvepavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginus su šių metų 11-ąja savaite, nežymiai išaugo ir sudarė 65,7 atv./ 10 000 gyv. Gripu susirgo 174 asmenys (9 proc.), iš jų 94 - vaikai iki 17 metų amžiaus. Vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 70 proc. Per šių metų 12-ąją savaitę dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigas buvo hospitalizuoti 32 asmenys, iš jų - 17 vaikų iki 17 metų amžiaus.

Palyginus su 11-ąja savaite, sergamumo rodiklis sumažėjo Klaipėdos bei Skuodo rajonuose, nežymiai padidėjo Klaipėdos, Palangos bei Neringos miestuose ir Kretingos bei Šilutės rajonuose.

Šių metų 12-ąją savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo 1,5 karto didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris siekė 43,8 atv./10 000 gyv.

Nors gripo epidemija Klaipėdos apskrities teritorijoje atšaukta, tačiau registruojami susirgimai ŪVKTI. Dėl to gyventojams siūloma saugotis peršalimo. Susirgus, t. y. pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, šaltkrėtį, raumenų, galvos, gerklės skausmą, kosulį) reikia kreiptis į šeimos gydytoją. Visiems asmenims rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, stengtis neliesti akių. Būtina dažnai vėdinti ir valyti patalpas, rekomenduoja Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

\ YNors gripo eprdemija Klaipedos apskrities teritoriiose atsaukta, tadial registuojami susirgimai WKTI'.-Del !o gyyentojamt_..tornrnouojam.1. 
pajutus saugot-is persali

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder