Šeštadienį Baltijos jūroje išgelbėti žvejai

Šeštadienį Baltijos jūroje išgelbėti žvejai

Š.m. gruodžio 22 d. 14 val. 46 min. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad į jūrą su gumine motorine valtimi (su pakabinamu varikliu) išplaukusiems dviems žvejams nepavyksta paleisti variklio, irklai sulūžę ir jie nebegali grįžti į krantą. Tuo metu jie buvo nutolę 8 jūrmylės nuo uosto vartų į šiaurės vakarus ir dreifavo Vakarų pusėn tolyn į jūrą.

Reaguojant į pagalbos pranešimą į jūrą gelbėti žvejų buvo išsiųstas budintis Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P11 ,,Žemaitis“.

16 val. 42 min. surasti žvejai buvo saugiai perkelti ant patrulinio laivo borto, guminė valtis su pakabinamu varikliu taip pat buvo perkelta ant laivo denio. 18 val. 15 min. patrulinis laivas su išgelbėtaisiais asmenimis grįžo į uostą. Nukentėjusieji asmenys medikų pagalbos atsisakė ir buvo perduoti karo policijai. Nukentėjusių asmenų jūroje gelbėjimo operacija buvo baigta.

Šis įvykis parodo, kad žmonės, užsiimantys žvejyba jūroje, ypatingai dabartiniu šaltuoju metų periodu,  labai atmestinai vertina savo saugumą.

Šiuo atveju buvo pažeistos išėjimo su valtimi į jūrą taisyklės, nes žvejų valtis neatitiko keliamų reikalavimų, žvejai neturėjo tokiais atvejais išeinant į jūrą privalomos radijo stoties.

Detalesnes šio konkretaus įvykio aplinkybes turėtų nagrinėti Lietuvos Saugios laivybos administracija. Ateityje tokiems atvejams, kai keliamas realus pavojus žmonių saugumui, turėtų būti užkirstas kelias.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder