Šilutės meras nesiruošia paleisti valdžios vadelių

Šilutės meras nesiruošia paleisti valdžios vadelių

Praeitą pirmadienį, kovo 7 d., penkios iš aštuonių rinkimus į Šilutės r. savivaldybės tarybą laimėjusios partijos – Liberalų ir centro sąjunga, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Socialdemokratai, partija Tvarka ir teisingumas bei Naujoji sąjunga (socialliberalai) – pristatė savo susitarimą dėl naujos rajono valdančiosios koalicijos sudarymo.

Tačiau dabartinio rajono mero, į naująją koaliciją nepakviestų Šilutės valstiečių liaudininkų lyderio Virgilijaus Pozingio, regis, tai nė kiek neišgąsdino. Anaiptol, tą pačią dieną jis viešai pareiškė, kad imsis formuoti kitą rajono valdančiąją daugumą.

Plačiau apie V. Pozingio siekį išlikti rajono valdžioje – šiame "Šilutės ETA žinių" interviu su juo.

Ar jūs tikrai ketinate formuoti savo koaliciją?

Politinė partija, dalyvavusi rinkimuose ir gavusi neblogą rinkėjų palaikymą, turi teisę dalyvauti ir tolesniame rajono politiniame gyvenime bei vietos valdžios struktūrų veikloje ir siekti rezultato, įgyvendindama savo programą.

Bet tos penkios partijos jau pasirašė koalicinę sutartį. Negi ji nieko verta?

Jie turi teisę tartis ir susitarti. Tačiau ar tas dokumentas turi kokį teisinį pagrindą? Asmeniškai aš jo nevertinu. Bet tai jų reikalas.

Manau, visi turi teisę dalyvauti rajono savivaldybės valdyme, ir mes to sieksime. Žinoma, ne vieni, bet su partijomis, kurios supranta, kas yra savivalda, ir išmano tą darbą.

Ar tai reiškia, kad jūs jau tariatės su kitomis partijomis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo?

Taip.

Ar šiandien galite pasakyti, kad naujos koalicijos kontūrai jau ryškėja?

Koalicijos kontūrai man visada buvo ryškūs ir aiškūs, kaip ir rinkėjams. Apie tai liudija rinkimų rezultatai: visos dabartinei koalicijai priklausančios politinės partijos sulaukė palankaus įvertinimo. Vadinasi, rinkėjai liko patenkinti šios koalicijos darbu.

Tai gal jūs matote galimybę išsaugoti dabartinę valdančiąją koaliciją?

Taip. Tai visiškai realu, nes šioje koalicijoje yra žmonės, kurie dirba ir išmano savo darbą, kurie žino, kaip toliau plėtoti Šilutės kraštą. Todėl jie turėtų ir toliau darbuotis savivaldybėje, siekdami maksimalaus rezultato.

Mes tai aiškiai matom ir žinom, ką reikia toliau daryti. Priešingai nei kai kurios opozicinės partijos, kurios visus ketverius metus mus kritikavo, bet, nors ir ne kartą buvo žadėjusios, savo alternatyvios savivaldybės veiklos programos taip ir nepristatė.

Tai kada laukti jūsų koalicijos pristatymo?

Koalicija bus pristatyta per pirmąjį naujos kadencijos posėdį. Ją sudarys tarybos nariai, kurie balsuodami parodys, kuo pasitiki, ką nori matyti savivaldybės vadovų pareigose, su kuo nori toliau dirbti.

Merą rinks po mėnesio

Dabartinės Šilutės r. savivaldybės tarybos kadencija baigiasi balandžio 12 d. Po to per 7 dienas turės būti sušauktas pirmasis išrinktos Tarybos posėdis, kuriame bus renkamas naujas meras.

Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, partija Tvarka ir teisingumas bei Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai naujos kadencijos rajono taryboje turės po 4 mandatus, o socialdemokratai, Darbo partija ir Naujoji sąjunga – po 3. Mažiausiai vietų Taryboje – 2 iškovojo Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder