Šilutės uosto vanduo verda nuo dūstančių žuvų

Šilutės uosto vanduo verda nuo dūstančių žuvų

Sekmadienio rytą Šyšos upėje kilusi ekologinė nelaimė įgauna katastrofišką mastą, – nuo antradienio ryto Šilutės miesto prieplaukos akvatorijos vanduo tiesiog kunkuliuoja nuo kylančių į paviršių įkvėpti deguonies žuvų. Prieplaukos pakraščiuose randasi vis daugiau žuvų smulkmės gaišenų.

Apie Šilutės prieplaukoje masiškai dūstančias žuvis “Šilutės ETA žinioms” antradienio rytą pranešė šį mažųjų laivų uostą koncesijos pagrindu valdančios UAB “Kintai” direktorius Rimgaudas Višinskas.

Verslininkas nuo pat ankstaus ryto sprendė, kaip gelbėti leisgyves žuvis. Buvo užvestos kelios prabangios motorinės jachtos, kad variklio sraigtais plakamas vanduo bent kiek pasipildytų deguonies.

Vanduo buvo dirbtinai aeruojamas ir motoriniais siurbliais, kurių į prieplauką atvežė bendrovė “Šilutės vandenys”. Savo motorinės valties variklį prieplaukos pakraštyje užvedė ir Šilutės aplinkosaugininkai…

Vaizdo Šilutės uoste antradienio rytą būta išties katastrofiško: tukstančiai žuvų – lydekaitės, kuojos, šapalai, karšiai, ešeriai – kilo į vandens paviršių įkvėpti oro. Darbininkai tinkliniais samčiais rinko iš vandens žuvų gaišenas. Visai kaip birželio pabaigoje, po Joninių, tik keliskart baisiau.

“Šilutės ETA žinių” šaltiniai pranešė, kad dar šį antradienį Šilutėje turi pasirodyti Aplinkos ministerijos specialistų grupė, kuriai pavesta organizuoti tyrimą dėl galimo Šyšos upės vandens užteršimo.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder