Siūlo prasmingiau įamžinti Vydūno atminimą

Siūlo prasmingiau įamžinti Vydūno atminimą

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius prašo leisti jiems už savo lėšas pastatyti uostamiestyje skulptūrinę kompoziciją, skirtą Vydūnui atminti.

Tokiam žingsniui vakar pritarė Socialinių reikalų komiteto nariai.

Tiesa, kol kas nekalbama, kurioje vietoje galėtų atsirasti tokia skulptūra, nes tik pritarus politikams bus pradėtas rengti projektas. Visgi savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis neslėpė, kad idėjos iniciatoriai turi ambicingų planų tokią skulptūrą statyti Atgimimo aikštėje.

"Vydūno atminimas Klaipėdoje jau yra įamžintas. Be to, kad turime pagarsėjusią Vydūno mokyklą, ant St. Šimkaus konservatorijos pastato (tuometinėje Klaipėdos muzikos mokykloje 1926-1927 m. Vydūnas dėstė kultūros istoriją) yra atminimo lentelė. Tačiau Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos skyriaus įsitikinimu, tokiai asmenybei šito nepakanka ir Vydūnas Klaipėdoje turėtų būti įamžintas svariai ir ryškiai", - pasakojo V. Pakalniškis.

Jei savivaldybės taryba pritars šiai iniciatyvai, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius galės toliau organizuoti paminklo vietos parinkimo, jo sukūrimo ir pastatymo projekto derinimo darbus.

Pasak V. Pakalniškio, prašymas jau buvo pateiktas svarstyti Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų komisijai. Nors nuomonių būta įvairių, komisija iš esmės pritarė tokiai iniciatyvai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder