Slengių bažnyčia laukia dienos, kai pradės kilti

Slengių bažnyčia laukia dienos, kai pradės kilti

Į Plikių katalikų bažnyčią nebetelpa žmonės, kurių susirenka apie 300, todėl puoselėjama idėja dar vieną bažnyčią pastatyti Slengių kaime, - kad dar glaudžiau būtų suburtos bendruomenės.

"Kai tik 2008 metais buvau paskirtas į Plikių parapiją, Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ išsakė idėją, jog būtų labai gražu, jeigu Slengių kaime būtų pastatyta bažnyčia. Pradėjau bendrauti su Slengiuose įmonę turinčiu profesoriumi Viliumi Židoniu, kuris sutiko, kad bažnytėlė iškiltų jo privačioje žemėje", - sakė Plikių Šv. Šeimos - Jėzaus, Marijos ir Juozapo bažnyčios klebonas Darius Trijonis.

Vėliau paaiškėjo, kad iškilo sunkumų, todėl buvo pradėta ieškoti kitos vietos. Ji buvo pasirinkta šalia Slengių kapinaičių.

"Vietos gyventoja Stefa Riaukienė padovanojo statyboms 15-os arų sklypelį, nusipirkę kitą sklypą iš jos kaimynės dabar turime 35 arų teritoriją. Naujose gyvenvietėse - Mazūriškėse, Ginduliuose, Radailiuose ir kitose gyvenantys tikintieji turi važiuoti į Klaipėdos bažnyčias, tad pasigenda artimesnių maldos namų, o labiausiai jie reikalingi senyvo amžiaus žmonėms.

Susikurtų nauja parapija, o kol kas pritariantieji naujoms statyboms renkasi Gindulių bendruomenės namuose. Pernai apie 70 vaikų iš Plikių apylinkių Pirmajai Komunijai ir Sutvirtinimo sakramentui buvo ruošiami tuose namuose", - sakė klebonas.

Projektui įgyvendinti atsirado rėmėjų, renkamos aukos.

Slengių bažnyčią projektuoja uostamiesčio architektas Audrius Klioštoraitis. Prieš parengiant projektą buvo aplankyta ne viena nauja bažnyčia, apžiūrėti eksterjerai ir interjerai. Kol kas dar neapsispręsta, ar naujoji bažnyčia bus lengvų medinių konstrukcijų, ar iš klinkerio plytų, panaudojant kitas brangias medžiagas. Todėl tebevyksta diskusijos, ar bendruomenė nori kuo greičiau pastatyti bažnyčią, ar kad ji stovėtų amžius, tačiau tektų ilgai laukti, kol atsiras.

Tikimasi, kad pavasarį bus patvirtintas detalusis dviejų žemės ūkio sklypų, pakeitusių paskirtį, planas, tvarkomi dokumentai. Sulaukti leidimo statyboms iš aštuonių institucijų gali trukti pusę metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder