Sniegas vėl šaukia klaipėdiečius į talką

Sniegas vėl šaukia klaipėdiečius į talką

Prisimindami praėjusią žiemą Klaipėdoje vykusias talkas, kai patys gyventojai vadavo daugiabučių namų kiemus iš sniego, kai kurie klaipėdiečiai jau šį savaitgalį, užuot ilsėjęsi, žada griebtis kastuvų.

Praėjusią žiemą tokios talkos buvo pradėtos organizuoti vasario mėnesį, o šiemet panašu, kad vos tik prasidėjusi žiema išbandys klaipėdiečių bendruomeniškumo jausmą.

"Sniego tiek privertė, kad, matyt, teks rašyti skelbimą ir kviesti vėl visus į talką. Pernai tokias talkas organizavome gal tris kartus. Susirinkdavo po 6-7 vyrus, dar kelios moterys. Neprireikdavo nė poros valandų - kiemas blizgėdavo. Be to - reikia valyti sniegą, kol jis dar neprišalo, tada mažiau vargo", - pasakojo Kauno gatvės 7-ojo namo bendrijos "Valdonės namas" pirmininkė Lijana Jankienė.

Pasak jos, yra traktoriukas, kuris valo šaligatvius ir pravažiuoja, tačiau, kadangi kiemas pilnas automobilių, visiškai neįmanoma jo išvalyti. Tad esą kai suorganizuojama talka - automobiliai išvaromi iš kiemo - tuomet įmanoma visą sniegą nukasti.

"Tik bėda, kad niekur nėra pirkti normalių sniegui kasti skirtų kastuvų. Tie, kuriuos pernai pirkau iš prekybos centrų, tinka tik puriam sniegeliui kasti. O medinių, apkaustytų metalu, nė su žiburiu nerasi. Tiesa, pas vieną dieduką dar radau vieną tokį kastuvą, bet jis užsiprašė net 90 litų", - pasakojo L. Jankienė.

Kitos bendrijos "Jūra" pirmininkė Apolonija Jekeliūnienė linksmai prisiminė praėjusios žiemos talką.

"Pamenu, prie Baltijos prospekto 13-ojo namo vyko smagi talka. Taip švariai kiemą nuvalė, bet paskui grįžo griuvinėdami - ar dėl nuovargio, nežinia", - šypsojosi A. Jekeliūnienė.

Kitų bendrijų pirmininkai taip pat pastebėjo, kad sniegas kartais pažadina bendruomeniškumo jausmus - kaimynai padeda vieni kitiems išstumti automobilius iš užsnigtų kiemų, o susirinkę į talką taip susidraugauja, kad vėliau eina šampano taurės pakelti.

Tiesa, ne visų bendrijų pirmininkai paleikė idėją, kad užuot laukus, kol kas nors atkas takus, geriau pačiam griebtis kastuvo.

"Miestas gauna pinigus, tegul ir valo", - nukirto bendrijos "Mėnesiena" pirmininkas. Pasak jo, išeiti į kiemą pasidarbuoti galėtų nebent tie, kurie turi automobilius.

Kitų bendrijų pirmininkai dar tebegyvena rudeniškomis bėdomis - kai kurie tebepyksta ant savivaldybės už tai, kad iki šiol iš kiemų neišvežtos rudeninių lapų krūvos. Esą kas iš to, kad gyventojai vieningi - nusipirko grėblių, sugrėbė visus lapus, bet jau kelinti metai iš eilės jų taip niekas ir nesugeba išvežti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder