Startuoja Metų klaipėdiečio rinkimai

Startuoja Metų klaipėdiečio rinkimai

Pirmadienį startuoja ilgametė ir daugelio klaipėdiečių aktyviai palaikoma dienraščio "Vakarų ekspresas" tradicija kasmet pagerbti vienoje ar kitoje srityje nusipelniusius šviesiausius miestelėnus Metų klaipėdiečio rinkimuose. Tad kviečiame skaitytojus siūlyti savo kandidatus, vėliau ir už juos balsuoti.

Tradiciniai, nuo pat pirmųjų "Vakarų ekspreso" gyvavimo metų vykstantys rinkimai yra puiki proga klaipėdiečiams pagerbti uostamiestį garsinančius, puoselėjančius ir savo darbais mylinčius žmones, į gerąją pusę keičiančius ne tik mūsų miesto veidą, bet ir jo gyventojus. Kartais tokie žmonės tiesiog lieka nuošalyje, nes jų darbai nėra tinkamai paviešinami ir įvertinami. Metų klaipėdiečio rinkimai - platforma, leidžianti tai padaryti kiekvienam iš mūsų.

"Tai tikrai puikus renginys. Kuo daugiau tokių įvykių, tuo geriau. Man Metų klaipėdiečio rinkimai padarė labai gerą įspūdį. Vertinami rimti žmonės. Buvau maloniai nustebintas, kad mane ne tik nominavo, bet ir išrinko Garbės klaipėdiečiu. Jeigu pačiam tektų pasiūlyti nusipelniusius klaipėdiečius šių metų rinkimams, manau, kad gerai apgalvojęs tikrai rasčiau tokių žmonių, kurie to verti", - pasakojo 2011 metų Garbės klaipėdiečio apdovanojimą pelnęs Klaipėdos rankinio klubo "Žemaitijos dragūnas" treneris Artūras Juškėnas.

Pernai be A. Juškėno garbingais apdovanojimais Metų klaipėdiečio rinkimuose džiaugėsi ir dar keli uostamiesčiui nusipelnę asmenys. Meniška siela išrinktas tarptautiniuose konkursuose nuolat žibėjęs vokalinis kvartetas "Cappella'A" (Aušra Smičiūtė, Kristina Jatautaitė, Rasa Serra ir Mindaugas Putna). Metų šviesuoliu išrinktas "Ąžuolyno" gimnazijos ekonomikos mokytojas Edmundas Kvederis. Metų filantrope pripažinta Šv. Kazimiero bažnyčios "Caritas" labdaros valgyklos darbuotoja Petronėlė Jakubauskienė. Jaunuoju talentu išrinkta 9-erių metų Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinė Urtė Didžiulytė.

Šiųmečiai rinkimai tradiciškai vyks dviem etapais. Iki lapkričio 9 d. visuomenę kviečiame siūlyti savuosius kandidatus. Nuo lapkričio 12 iki 29 d. kviesime balsuoti už dažniausiai siūlytus asmenis. Metų klaipėdiečio rinkimų nugalėtojai paaiškės lapkričio 30 d.

Tiesa, šiemet "Vakarų ekspreso" rinkimuose yra pokyčių. Vietoje penkių nominacijų šiemet rinksime tris nusipelniusius klaipėdiečius - Garbės klaipėdietį, Menišką sielą ir Jaunąjį talentą. Iki šiol žmonės skirtingai interpretuodavo nominacijas, dažnai keliems skirtingiems apdovanojimams siūlydavo tą patį asmenį, todėl sumažindami nominacijų skaičių siekiame išvengti dubliavimosi ir įvesti aiškumo.

Kandidatus galite siūlyti iki lapkričio 9 d. el. p. [email protected]. Pasiūlymus taip pat galima atsiųsti arba atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda) arba įmesti į urną, esančią "Vakarų ekspreso" skyriuje PC "Akropolis (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Prašome nurodyti, kokiai nominacijai ir už ką siūlote kandidatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder