Sutvarkys ir senąjį sandėlį

Sutvarkys ir senąjį sandėlį

Klaipėdos senamiestyje po ilgų metų stagnacijos atgaivintą projektą planuojama užbaigti 2014 m. Jo vykdytojų teigimu, miesto širdyje turėtų atsirasti dar viena patraukli vieta gyventi bei pramogauti.

Pasak bendrovės "Inreal valdymas" Nekilnojamojo turto valdymo departamento vadovo Agniaus Tamošaičio, bendrovė nusprendė atgaivinti dar 2007-2008 m. pradėtą vykdyti, tačiau dėl sudėtingos situacijos rinkoje sustabdytą projektą, mat pastebėjo, kad Klaipėdoje stinga prestižinio būsto.

Pirmiausia buvusioje "Klaipėdos konditerijos" teritorijoje, ties Jono kalneliu, planuojama užbaigti gyvenamojo namo statybas.

"Projektas buvo šiek tiek peržiūrėtas, pakoreguotas ir statybos tęsiamos toliau. Šiuo metu jau vyksta apdailos darbai, tačiau panašu, kad aplinkos tvarkymas nusikels į kitus metus, nes žiemą ne visus darbus galima atlikti", - pasakojo A. Tamošaitis.

Bendras šio statinio plotas - apie 2 tūkst. kv. metrų, čia planuojama įrengti 20 apartamentų nuo 30 kv. metrų ploto bei komercines patalpas.

"Neatsisakėme minties pirmame pastato aukšte įrengti ekspoziciją, kur matytųsi ir čia buvusios senosios bažnyčios pamatų liekanos", - pasakojo "Inreal valdymo" atstovas.

Kitų metų pavasarį planuojama pradėti ir buvusio silkių sandėlio rekonstrukciją. Pagal techninį projektą, šiame pastate buvo planuota įrengti prekybos bei maitinimo įstaigas, bet dabar planai pasikeitė - čia bus įrengtos komercinės bei poilsio paskirties patalpos.

"Per laiką pasikeitė gyventojų poreikiai, todėl ir perplanavome patalpų paskirtį", - paaiškino A. Tamošaitis.

Kaip ir buvo planuota, bendrovė žada nuo Turgaus gatvės pabaigos Jono kalnelio link nutiesti dviračių taką, kuris turėtų susijungti ir su planuojama tiesti dviračių trasa palei Danės upę. Šalia burlaivio "Meridianas" stovėjimo vietos turėtų būti suformuota nauja visuomeninė aikštė.

Į šį projektą bendrovė planuoja investuoti 18 mln. litų. Prieš šešerius metus planuojama suma buvo kone perpus mažesnė - 10 mln. litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder