Sužibo Palangos ir Šventosios Kalėdų eglės

Sužibo Palangos ir Šventosios Kalėdų eglės

Nors dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos tradicinis eglių įžiebimo renginys gyvai, nei Palangoje, nei Šventojoje nevyko, tačiau visi norintys pasidžiaugti šiuo Kalėdiniu stebuklu, tai padaryti galėjo stebėdami tiesioginę transliaciją “Facebook” Palangos kultūros ir jaunimo centro puslapyje.

Šiais metais dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos ne tik Kalėdų laukimas, bet ir visas šventinis laikotarpis bus kitoks, be žmonių šurmulio, šventinių renginių ir tradicinių prekeivių šalia Kalėdų eglių, tačiau Kalėdos vis vien įvyks.

„Šiemet Kalėdos bus kitokios, negalime burtis, kartu dalyvauti didesniuose renginiuose, bet pasakas galime sekti namuose, jas kurti, taip pat privalome įvardinti, kad didžiausia pasaka yra tai, jog esame sveiki ir gyvi”, - pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Palangos savivaldybės nuotr.

Eglučių įžiebimo tiesioginės transliacijos metu, visų, mažųjų ir suaugusiųjų, laukė malonios staigmenos.

Kadangi Palanga šių metų šventiniu laikotarpiu tapo Pasakų miestu, eglučių įžiebimo šventėje buvo rodoma H. K. Anderseno pasaka „Sniego Karalienė“, o vėliau kurorto meras kartu su Kalėdų seneliu įžiebė Palangos ir Šventosios miestų egles.

“Tradiciškai Palangos eglė būdavo grojanti, o šiais metais eglė bus kvepianti. Taip pat kvepės ir Šventosios žaliaskarė. Praeiviai turės galimybę užuosti tikrą Kalėdų kvapą. Koks tai kvapas – ar meduolių, migdolų, karšto vyno – praeiviai galės patys nuspręsti”, – pasakojo V. Petrauskienė.

Palangos savivaldybės nuotr.

Kurorto eglės šiais metais pastatytos naujose vietose: Palangos miesto eglė įsikūrė Grafų Tiškevičių alėjos aikštėje prie Kurhauso ir Palangos koncertų salės, o Šventosios eglė šiais metais papuošė Jūros gatvės pėščiųjų alėją.

„Šie metai Palangai buvo itin sėkmingi projektų gausa, įgyvendinome 60 projektų, keičiasi gatvės, istorinė dalis, keičiasi mūsų miestas. Artėja gražiausios metų šventės, tad iš visos širdies noriu palinkėti kiekvienam iš jūsų, kad mes kuo greičiau vienas kitą galėtume apkabinti, bendrauti, aplankyti ir džiaugtis vieni kitais. Tai yra turbūt pagrindinė gyvenimo vertybė. Visiems vaikams linkiu gerai užbaigti mokslus, visiems palangiškiams ir šventojiškiams senjorams iš visos širdies linkiu sveikatos, kad būtumėte sveiki. Gražių, gražių metų, iš visos širdies“, - palangiškius, šventojiškius ir visus kurorto svečius sveikino Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Palangos savivaldybės nuotr.

Šventosios eglutė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder