Šventojoje vyko slavų tradicinės kultūros dienos

Šventojoje vyko slavų tradicinės kultūros dienos

Antradienį Šventojoje aidėjo liaudiškos dainos, buvo šokami tradiciniai slavų šokiai, dalijamasi autentiškais rankdarbiais. Tokia pakilia nuotaika buvo uždarytos 9-osios slavų tradicinės kultūros dienos.

Folkloro kūrybinės dirbtuvės vyko 6 dienas, jose dalyvavo 27 vaikai iš Lietuvos ir Latvijos. "Mūsų tikslas yra išsaugoti tradicišką slavų kultūrą. Per pastaruosius metus išauginome nemažai jaunimo, kuris dabar perėmė tradicijas ir pats tęsia mūsų pradėtą darbą", - rezultatais džiaugėsi renginio organizatorė Marija Serebriakova.

Dirbtuvėse su jaunimu patirtimi dalinosi pedagogai iš Sankt Peterburgo, Vologdos srities, Maskvos ir Latvijos. Per užsiėmimus vaikai buvo mokomi įvairių liaudiškų šokių ir dainų, juostų audimo ir tradicinių lėlių darymo meno. Kartu su vaikais dalyvavo ir tėveliai - pasak renginio organizatorių, šiltas ryšys šeimoje tarp tėvų ir vaikų yra tai, kas padeda išsaugoti gilias tradicijas.

"Sovietmečiu liaudiška tradicija buvo engiama ir naikinama, todėl šiomis dienomis jos yra išlikę labai mažai. Šių užsiėmimų tikslas yra atgaivinti mūsų protėvių palikimą", - pasakoja M. Serebriakova.

Per renginio uždarymą visi dalyviai pademonstravo tai, ko išmoko per 6 dienas vykusias dirbtuves. "Rezultatas buvo labai geras. Per pastarąsias dienas vaikai labai daug ko išmoko ir įgavo daug naudingų žinių", - renginį apibendrino organizatorė M. Serebriakova.

ŠEIMA. Šventėje kartu su vaikais dalyvavo ir jų tėveliai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder