Šyšos upėje - daugiau deguonies

Šyšos upėje - daugiau deguonies

Savaitgalį išmatavę deguonies kiekį Šyšos upės vandenyje aplinkosaugininkai nustatė, kad jo pradėjo daugėti.

Mažiausia deguonies koncentracija užfiksuota Šilutėje žemiau laivų prieplaukos. Mažas deguonies kiekis išliko ir pačioje laivų prieplaukoje, todėl ir toliau vanduo yra maišomas naudojant siurblius, kad jis prisisotintų deguonies.

AB "Biofuture" įvykdė jai duotą Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės rajono agentūros privalomąjį nurodymą ir nustojo leisti teršalus iš aušinimo sistemos išleistuvų. Bendrovė informavo, kad teršalai į Šyšą pateko dėl technologinio proceso sutrikimo ir personalo klaidos. Bendrovė "Biofuture", kad tokie taršos atvejai nebepasikartotų, ėmėsi prevencijos priemonių.

Kaip sakė Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas, aplinkosaugininkai įvertins vykdomas galimų avarijų prevencijos priemones ir priims sprendimus dėl saugaus bendrovės darbo.

Per šias dienas aplinkosaugininkai surinko maždaug 2,5 tūkst. kritusių žuvų, daugiausiai karšių, plakių, aukšlių. Į Nemuną buvo perkelta apie 3 tūkst. dūstančių žuvų. Tikslūs kritusių žuvų kiekiai bus nustatyti kitos savaitės pradžioje, baigus jas rinkti.

Įvertinus kritusių žuvų kiekį bei jų rūšinę sudėtį, taip pat atlikus išsamius upės ekosistemos tyrimus, bus paskaičiuota padaryta žala hidrobiontams, po laboratorinių tyrimų bus nustatytas ir iš "Biofuture" į upę patekusių teršalų kiekis. Bendrovė taip pat turės atlyginti šiuos nuostolius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder