Taksistai už kilometrą prašo ir 5 litų

Taksistai už kilometrą prašo ir 5 litų

Tik penktadalis uostamiesčio taksi vežėjų pakluso savivaldybės raginimui pateikti kainas, kuriomis jie vežioja keleivius. Gauti skaičiai rodo, kad šioje sferoje kainos ne itin keitėsi, palyginti su praėjusiais metais. Tačiau nežinia, kokia būtų reali padėtis, jei tarifus pateiktų visos taksi įmonės ir pavieniai taksistai.

"Kainos labai panašios į praėjusių metų. Tik viena individuali įmonė yra užkėlusi kainas, tačiau neturime patvirtinimo, ar jie tikrai ir vežioja keleivius tokiomis kainomis, kokias nurodė. Dar reikės patikrinti informaciją, nes tai gali būti ir klaida", - iš taksistų gautus tarifus apibendrino Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Duomenis pateikusios taksi bendrovės ir fiziniai asmenys, užsiimantys šia veikla, nurodo, kad Klaipėdoje šiuo metu vienkartinis mokestis už įsėdimą siekia nuo 98 centų iki 3 litų, už nuvažiuoto kelio kilometrą prašoma nuo 1,40 iki 3 litų.

Tik F. Kalnio individuali įmonė nurodė, kad ir dieną, ir naktį už vieną nuvažiuotą kilometrą klientai jiems turi mokėti 5 litus.

Užmiestyje už vieną nuvažiuotą kilometrą prašoma nuo 1,80 iki 5 litų.

Taip pat taksistai nurodė, kiek jie prašo už vienos valandos prastovą. Kaina svyruoja nuo 10 iki 40 litų.

Duomenis savivaldybei taksistai turėjo pateikti iki gruodžio 17 d. Tačiau kol kas tarifus pateikė tik 51 taksi veikla užsiimantis asmuo ir bendrovės. Iš viso Klaipėdoje jų skaičiuojama 250.

"Šis skaičius toks didelis dėl to, kad pastaruoju metu yra atsiradę labai daug fizinių asmenų, teikiančių taksi paslaugas. Dar laukiame tarifų ir iš kitų taksistų", - sakė R. Mockus.

Tačiau, pasak jo, nors pagal Transporto kodeksą taksi įmonės turi informuoti savivaldybę apie galiojančius tarifus, teisės aktai nenumato jokių baudų tokių duomenų nepateikusiems.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder