Tariami sprogmenys nutraukė darbus parke

Tariami sprogmenys nutraukė darbus parke

Prieš porą savaičių Klaipėdos miesto savivaldybės samdytiems rangovams pradėjus dumblo valymo darbus "Draugystės" parko tvenkinyje, praėjusią savaitę teko juos netikėtai nutraukti. Kažkas iš aplinkinių gyventojų pranešė, jog tvenkinyje gali būti sprogmenų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, nėra aišku, iš kur gyventojas gavo tokios informacijos, tačiau bet kokį pranešimą privaloma patikrinti. Nugirdę apie galimai tvenkinyje esančius sprogmenis susirūpino ir kiti gyventojai. Visą savaitę, kol buvo nutraukti darbai ir tvenkinį bei teritoriją tikrino iš Kauno atvykę išminuotojai, jie bijojo artyn prileisti savo vaikus.

"Jokių bombų ar minų nebuvo rasta. Nežinau, kodėl žmonėms šauna į galvą nei iš šio nei iš to pradėti svarstyti, jog viename ar kitame tvenkinyje yra sprogmenų, neturint jokių faktų. Praradome savaitę darbo. Be to, tarp žmonių buvo pasėta panika", - sakė L. Dūda.

Dabar dumblo valymo darbai "Draugystės" parko tvenkinyje bus tęsiami. Tai ilgalaikis projektas - dalis darbų bus įvykdyta dar šiais metais, dalis - kitais. Šiemet suplanuota tam išleisti apie 230 tūkst. litų. Visi darbai turėtų atsieiti apie 560 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder