Tikisi, kad prastą sezoną gelbės užsieniečiai

Tikisi, kad prastą sezoną gelbės užsieniečiai

Vasaros sezonui besiruošiantys Neringos verslininkai poilsiautojus žada pasitikti kai kuriomis naujovėmis ir pernykštėmis kainomis.

Verslininkai baiminasi, kad sezonas gali būti prastas. Mat pastebima, kad nemažai poilsiautojų atsisako maitinimo kavinėse ar restoranuose, praneša LTV „Šiandien“.

Nors Neringos viešbučiai ir kavinės sako jau pasirengę priimti poilsiautojus, gausiau jų laukiama birželį, paskelbus vasaros sezono pradžią. Per metus Kuršių nerijoje apsilanko beveik iki pusės milijono žmonių, o sunkmetį esą padeda išgyventi išaugę rusų ir baltarusių poilsiautojų srautai.

„Jeigu užsieniečiai pradeda šiek tiek anksčiau atostogauti, tai lietuviai visuomet renkasi vadinamą pikinį metą – liepos pabaigą ar rugpjūtį“, – teigė laikinoji Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė Neringa Gecevičiūtė.

Kavinių, restoranų ir viešbučių savininkai žada išlaikyti pernykštes kainas. Dabar dvivietis kambarys su pusryčiais vidutiniškai kainuoja apie 200 litų, privačiame sektoriuje – perpus pigiau.

„Yra pavasario, vidurvasario, vasaros ir žiemos kainos. Taigi nuo visų šitų kainų mes visada klientams, turistinėms grupėms arba agentūroms suteikiame 10–15 proc. nuolaidas, priklausomai nuo to kiek jie pas mus gyvena“, – tvirtino įmonės „Nidos smiltė“ direktorė Algima Noreikienė.

Pagrindiniai viešbučių gyventojai – užsienio turistai – vietas rezervuoja gerokai iš anksto. Jau yra užsakymų 2013 metams.

Lietuviai nakvynės dažniausiai dairosi privačiame sektoriuje ir būtinai – su virtuve, todėl mažiau jų pietauja ar vakarieniauja kavinėse. Anot verslininkų, tai – besitęsiančios krizės padariniai.

„Žmonės labai derasi, labai nori nuolaidų. Tarkime, privačiame sektoriuje nori nusiderėti ne 10, 15 ar 20 proc., o vos ne per pusę“, – pastebėjo Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Šį sezoną poilsiautojus Nida pasitiks ir kai kuriomis naujovėmis – šiauriniame paplūdimyje turėtų įsikurti lauko kavinė, o kurorto centre – atrakcionai vaikams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder