Transportininkai pradeda darbuotis žirklėmis

Transportininkai pradeda darbuotis žirklėmis

Taupymo programą priversti įjungti uostamiesčio transportininkai nuo kovo 1-osios pradeda trumpinti kai kuriuos maršrutus, į trasą dažniau leisti mažesnės talpos autobusus. Deja, bet šie karpymai - nepaskutiniai. Kitas korekcijas žadama atlikti balandį.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) savivaldybės administracijos direktorės įsakymu yra įpareigotas neviršyti praėjusių metų ridos, nors nuo pernai rugpjūčio ir rugsėjo pradėjo kursuoti nauji 21, 22, 23 ir 24 maršrutai, tad vien jų 7-8 mėnesių rida jau viršys praėjusių metų kilometražą.

Nepaisant to, kad dėl paskutinio bilietų branginimo planuojama gauti apie 3,3 mln. litų, dar milijonas bus skirtas iš lėšų, surenkamų už automobilių statymą, KKT iš elektroninių kartinių bilietų populiarėjimo ir maršrutų ridos efektyvinimo dar turi sukrapštyti apie 700 tūkst. litų.

Pradėjus įgyvendinti taupymo programą nuo sausio pabaigos savaitgaliais kai kuriuos 18-ojo maršruto reisus pradėjo aptarnauti mažesnės nei įprasta talpos - 25 vietų - autobusas. Nuo kovo 1-osios jis pradės kursuoti ir darbo dienomis 12-uoju maršrutu. Iš viso bus vykdomi 5 tokie reisai.

"Be to, darbo dienomis paskutiniai trys, o sekmadienį - paskutiniai du šio maršruto reisai bus vykdomi tik iki Naikupės gatvės, o ne iki Vakarų laivų gamyklos. Tai buvo nuspręsta atlikus keleivių srautų analizę, kuri parodė, jog šioje atkarpoje minėtu laiku praktiškai nėra keleivių", - aiškino KKT vadovas Gintaras Neniškis.

Klaipėdos laisvajai ekonominei (LEZ) zonai gerokai sumažinus paramą, radikalūs pokyčiai nuo pavasario laukia 22-ojo maršuto ("Akropolis"-LEZ). Iš 7 iki šiol vykdomų reisų liks tik trys (vienas ryte ir du vakare). Visus juos aptarnaus minėtasis mažesnės talpos autobusas.

"Deja, bet maršrutų optimizavimą turėsime tęsti ir toliau. Kitus pakeitimus planuojame atlikti nuo balandžio", - teigė G. Neniškis.

Nuo kovo 1-osios šiek tiek keičiasi ir 10 bei 11 maršruto autobusų grafikai, tačiau tai, anot G. Neniškio, yra tik nežymus autobusų važiavimo laiko pakeitimas. Visus pakeitimus galima rasti interneto puslapyje www.klaipedatransport.lt.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder